Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіони вимагають звільнити міністра-печерного націоналіста

Четвер, 14 лютого 2008, 18:15
Партія регіонів вимагає від Верховної Ради розглянути питання про звільнення Василя Вовкуна з посади міністра культури в зв'язку із ситуацією, що склалася в кінопрокаті.

Про це говориться в заяві Донецького обласного відділення Партії регіонів, текст якого розмішений на сайті партії, повідомляє УНІАН.

У Партії регіонів відзначають, що ситуація в українському кінопрокаті дійшла до точки кипіння.

"На сьогодні переважна більшість кінотеатрів на південно-сході країни стоять перед загрозою закриття через їхню низьку відвідуваність. Такі наслідки бездумної політики нової влади по зачищенню культурного простору від російської мови", - говориться в заяві.

Партія регіонів цілком підтримує вимоги представників кінотеатрів про скасування незаконної постанови міністра культури Василя Вовкуна про заборону видавати прокатне посвідчення фільмам з російським дубляжем.

Члени партії вважають, що дії нового міністра вже обернулися величезними збитками для вітчизняного кінобізнесу.

"Ця особистість, незважаючи на короткочасне перебування на своїй посаді, уже ввійшла в історію України як гонитель російської мови. Печерний націоналіст Вовкун намірився трактувати за своїм розсудом і норми Конституції, і рішення Конституційного Суду. За це потрібно нести найсуворішу відповідальність", говориться в заяві.

Як відомо, 24 грудня 2007 року Конституційний Суд прийняв рішення щодо офіційного тлумачення положень ст. 14 Закону України "Про кінематографію", згідно з яким, всі іноземні фільми перед поширенням в Україні обов'язково повинні бути дубльовані або озвучені, або субтитровані державною мовою.

Тобто, іноземні фільми, якщо вони не дубльовані або не озвучені, або не субтитровані державною мовою, не підлягають поширенню і демонстрації в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування