Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Секретаріат Ющенка відрапортував за "Нафтогаз" та "Газпром"

Четвер, 14 лютого 2008, 18:24

НАК "Нафтогаз України" та РАТ "Газпром" розпочали переговори про підписання нової угоди в газовій сфері.

Підсумком сьогоднішньої зустрічі керівництва "Нафтогазу України" та "Газпрому" є розробка базового проекту угоди про постачання газу в Україну та погашення заборгованості, повідомляє прес-служба президента.

Від завтра працювати над спільним варіантом нового контракту будуть дві окремі робочі групи. Одна – з представників НАК "Нафтогаз України" та "РосУкрЕнерго" – має визначити умови поставки природного газу до України з 1 січня 2008 року.

До складу другої групи увійдуть представники "Газпрому", "УкрГазЕнерго", "РосУкрЕнерго" та НАК "Нафтогаз України", які працюватимуть над створенням акту звірки балансу газу та руху коштів, які були використані у 2006-2007 роках.

Результатом цієї співпраці має стати, згідно з домовленостями президентів України та Росії від 12 лютого ц.р., прозора схема постачання газу до України.

Крім того, нова угода визначить порядок остаточного розрахунку України за поставлений їй газ у листопаді-грудні минулого року по цінам 2007 року. Нині ця заборгованість складає близько 800 млн. грн.

Сторони також домовилися, що документи до подальшого проведення переговорів будуть готові до 18 лютого.



"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування