Червоненко натякнув, що міністри не вічні, і з грішми краще йти до нього

П'ятниця, 15 лютого 2008, 10:20

Глава Національного Агентства України по ЄВРО 2012 Євген Червоненко закликає не політизувати процес підготовки України до фіналу чемпіонату Європи з футболу.

Коментуючи результати минулого 13 лютого засідання Кабміну, Євген Червоненко відзначив: "Йде робочий процес. Я направив президентові й у Кабінету міністрів доповідну записку, у якій викладене бачення Агентством сформованої ситуації. Усі розуміють, що єдиним стабільним політичним інститутом держави є президент".

"Глава держави виказав мені довіру, призначивши на цю посаду, і я упевнений, що ми зможемо ефективно реалізувати поставлені завдання", - відзначив він.

"Я хочу уникнути політичних оцінок процесу підготовки, що стали часто звучати в пресі. Для України ЄВРО 2012 – це проект національного масштабу. І він повинен стати тріумфом для нашої держави, найважливішим об'єднуючим фактором. Проблема в тому, що багатьма він розглядається тільки як фінансова годівниця, а не як честь країни", - заявив Червоненко.

За його словами, на сьогоднішній момент питання лежать не стільки в площині фінансування, скільки у виробленні правил гри.

Він нагадав, що агентство, як орган державної влади відповідає за державні гарантії перед інвесторами.

"Тому ми повинні, як мінімум, координувати процеси. Ви бачите, з якою частотою міняються міністри і заступники міністрів... А серйозні люди з грішми підуть в Україну тільки тоді, коли зрозуміють, що є чітка і стабільна структура", - відзначив Червоненко.

"Не варто забувати, що в процесі підготовки ЄВРО-2012 державних грошей всього 20%, а решта – інвестиції. Одержавши в нашій особі чіткі правила гри, інвестори підуть в Україну", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування