Комуністи зрозуміли: у Раді нічого не вдасться – і йдуть на вулицю

П'ятниця, 15 лютого 2008, 12:00

Комуністична партія має намір почати проведення масових акцій протесту проти вступу України в НАТО 16 лютого.

Про це заявив журналістам народний депутат, один із лідерів Комуністичної партії Адам Мартинюк.

"Ми вважаємо, що в парламенті це питання вирішити навряд чи вдасться, тому виходимо на інші методи боротьби й, починаючи з цієї суботи й неділі, проводимо масштабні акції по всій Україні", - сказав він.

Мартинюк зазначив, що КПУ планує проводити такі акції до середини-кінця березня, а фінальну акцію провести в Києві.

Відтак, судячи з його слів, акції в регіонах розпочинаються "завтра-післязавтра", а у Києві вони розпочнуться у середині або наприкінці березня.

Депутат висловив надію, що комуністів у цих акціях підтримають інші політичні сили й звичайні громадяни.

Мартинюк наголосив, що мета цих акцій – продемонструвати небажання народу України приєднуватися до ПДЧ і вступати у НАТО.

Він зазначив, що у четвер Сенат США підтримав Україну і Грузію стосовно приєднання до Плану дій щодо членства у квітні на Бухарестському саміті Альянсу.

Мартинюк повідомив, що комуністи готують колективний лист понад 30 політичних сил до штаб-квартири НАТО з приводу того, що більшість населення України не поділяє прагнення вступу до Альянсу.

Як відомо, Україна звернулася до країн-членам НАТО з проханням розглянути можливість її приєднання до Плану дій із членства в організації на Бухарестському саміті (Румунія) у квітні – відповідний лист до генсека НАТО підписали президент, прем’єр та спікер України.

Після цього опозиційні фракції розпочали блокування Верховної Ради і питання НАТО залишається основним "наріжним каменем" протистояння сил у парламенті.

Українські новини, УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News