Тимошенко вже придумала нові газові схеми

П'ятниця, 15 лютого 2008, 12:46

Український уряд вивчає питання щодо того, в якому контексті можливо створити нові спільні підприємства для імпорту та збуту на території газу між "Нафтогазом" і "Газпромом".

Про це повідомив на прес-конференції віце-прем'єр Олександр Турчинов.

"Ви знаєте про ініціативу Росії щодо створення нових СП між "Нафтогазом" і "Газпромом". Це питання нами аналізується, в якому контексті це можливо, щоб ми покращили ситуацію, а не законсервували її під іншою назвою", - сказав він.

"Щоб це була схема вигідна не тільки Росії, а й Україні", - додав він.

Турчинов зазначив, що уряд має свій варіант розрахунків і пропозицій щодо нових газових схем і прямих стосунків Росії і України на рівні держав, а також "Нафтогазу" та "Газпрому".

Він зазначив, що при створенні нових умов постачання газу мають враховуватися питання не тільки поставок імпортного газу в Україну, а й про його експорт, реекспорт і транзит, в залежності від ситуації.

Також Турчинов повідомив, що на найближчій зустрічі прем'єрів України і Росії можуть порушуватися питання щодо підписання міжурядових "газових" угод між двома країнами.

Він також зазначив, що уряд готовий виконати всі свої зобов’язання щодо сплати боргів за поставки газу в листопаді – грудні 2007 та січні 2008 року, що складають більше мільярда доларів.

"Я не бачу проблеми, коли називається така сума. Але для нас принципово не тільки виплатити борг, але й забезпечити поточні платежі, щоб коли ми розраховувалися з старими боргами, нам не ставили ультиматумів щодо нових", - зазначив Турчинов.

Він також повідомив, що в п’ятницю має намір зустрітися з керівництвом "Нафтогазу" для обговорення питань щодо виплати боргу та нових газових угод.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування