Президенту набрид циган, що крутить корупційним сонцем

П'ятниця, 15 лютого 2008, 14:25
Президент Віктор Ющенко вимагає від генпрокуратури та Служби безпеки контролю за процесами приватизації в Україні.

Про це він заявив під час вступного слова на засідання РНБО, присвяченому приватизації.

"Мене турбують процеси в парламенті, де починає відроджуватися політична корупція і приватизація є платою за твою політичну позицію", - зазначив президент у виступі.

"Я не хочу називати імена, але Генпрокуратура і СБУ має серйозно взятися за забезпечення прозорої приватизації в Україні. Країна має знати, що за цим стоїть", - заявив Ющенко.

Він закликав змінити підхід до процесу приватизації, і відійти від практики, коли "після відчуження ми все втратили, а потім заднім числом намагаємося повернути назад".

"Чітким пріоритетом повинно бути забезпечення прозорості – я десять раз підкреслюю слово "прозорості" – і аргументованості приватизації", - заявив Ющенко.

"В жодній країні світу приватизація не починається з рішення влади. Перед цим за 1-2 роки утворюється державна комісія, яка займається тим, як зробити підприємство більш привабливим для приватизації", - сказав він.

Зокрема, Ющенко закликав проводити презентацію об’єктів продажу "по всьому світу". "Хто у нас цією функцією займається? Мені соромно...", - дорікнув президент Фонду державного майна.

За його словами, зі 147 конкурсів приватизації близько 60% пакетів акцій було відкликано назад, бо "ніхто не пішов на ці конкурси".

"Ми не повинні дивитись на приватизацію, як на розпродаж країни. Це повинно бути оптимізація управління державною власністю", - зазначив Ющенко.

Водночас він закликав закріпити законом графік приватизації в Україні. "Управління приватизацію не повинно залежати від клерка, який може нею маніпулювати, як циган сонцем", - підкреслив президент.

Раніше прем'єр-міністр Тимошенко заявляла про можливість приватизації деяких важливих об'єктів України вже цього року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...