Ющенко розбив в пух і прах роботу Семенюк

П'ятниця, 15 лютого 2008, 14:42
Президент Віктор Ющенко розкритикував роботу Фонду державного майна.

"Я хотів би сказати порцію критики на адресу Фонду держмайна", - сказав Ющенко під час засідання Ради нацбезпеки і оборони.

За його словами, це стосується і управління державним майном, і його оренди, і отримання дивідендів на пакети у державній власності.

За словами президента, держава отримала 250-300 мільйонів гривень протягом року від підприємств, де є державна частка власності.

"Депозит у будь-якому банку, у Нацбанку приніс би вам в десятки більше коштів, бо це є не управління державним майном, а корупційна схема", - зазначив він.

Ющенко також розкритикував ФДМ за схему приватизації "Укртелекому". "Було запропоновано приватизувати "Укртелеком" дрібними пакетами. Для кого розроблена була ця тема? Для стратегічного інвестора? Стратегічний інвестор ніколи не буде скупляти дрібні пакети", - обурився президент.

Також він розкритикував схему продажу Криворізького гірничо-збагачувального комбінат окислених руд спільному підприємству Алішера Усманова і Вадима Новінського, оскільки вона не передбачала погашення зобов’язань України перед Румунією в першочерговому порядку. "Інвестори хочуть взяти дешеву частину активу, а зобов’язання залишити державі", - обурився Ющенко.

Також, за його словами, інвестори планували займатися не окисленими рудами, а виробництвом окатишів, не покращуючи таким чином екологічну ситуацію.

"А треба було ставити питання, чи є на ринку інвестор, який може прийти на окислені руди, щоб не чекати 8 років, коли у СП з'являться гроші... Щоб цей інвестор підняв інфраструктуру і обслуговував міжнародні зобов’язання України. Якщо скажете, що нема зацікавленості у інвесторів, то це є брехня", - заявив Ющенко.

"Але інвестори з'являться, коли люди за цим столом забезпечать прозорість проведення конкурсів з приватизації", - наголосив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:16
фотоУ Львові за хабарі підробляли інвалідність військовозобов’язаним – ДБР
16:16
Понад 94% українців довіряють ветеранам, які повернуться з великої війни. Опитування
16:14
фотоУкраїна отримала 18 модульних мостів американської компанії Acrow
16:12
відеоПерші хвилини після ракетної атаки РФ на Дніпро потрапили на бодікамери поліції
16:06
Одещина знову зазнала ракетного удару РФ: є пошкодження інфраструктури та поранений
16:02
фотоЗ’явилися супутникові знімки наслідків ракетних ударів ЗСУ по аеродрому "Джанкой"
15:42
Какао б'є нові рекорди: ціни перетнули межу в 11 тисяч доларів
15:31
ФОТО"Я зворушений підтримкою українців". Режисер "20 днів у Маріуполі" привіз Оскар в Україну
15:30
Іран не планує відповідати Ізраїлю після останньої атаки – ЗМІ 
15:08
ФОТОПрезидент розписався на легендарній стелі Донецької області, яку раніше зафарбували активісти
Усі новини...