Ющенко раптом пригадав, як когось розстріляли і виникла ЄЕСУ

П'ятниця, 15 лютого 2008, 14:52
Президент Віктор Ющенко заявляє, що запорукою незалежності України є самодостатній ринок забезпечення України енергоносіями.

"Ключова проблема будь-якої економіки – чи змогла нація організувати самодостатній ринок забезпечення енергоносіями", - сказав Ющенко на засідання РНБО.

"Країна, яка це не зробила, потрапляє в політичну залежність. Питання нафти і газу – це питання політики, як показує наша нещодавня історія. І питання номер один сьогодення повинно стояти - осмислена дія в приватизації енергокомплексу. Не повинно стояти питання розпродати країну будь-якою ціною і якнайшвидше", - заявив він.

Говорячи про цю тему, Ющенко раптом торкнувся теми газового посередника між Україною і Росією.

"... Була "Ітера", після "Ітери" прийшов "Росекспорт", приблизно така назва... потім прийшов "Росукренерго". У кожного була своя комбінація", - зазначив президент.

"У нас була своя модель – корпорація "Республіка", яка привнесла небачений бартер у цю сферу. Потім почали стріляти, організували "Інтергаз", потім по дорозі в Київ загубили документи, когось розстріляли, утворилось ЄЕСУ. Я не хочу заглиблюватися... Після мук і страждань у нас виникла ідея – давайте зробимо НАК "Нафтогаз України", - занурився у спогади Ющенко.

Однак, за словами президента, протягом останніх років у "Нафтогазу" спробували "забрати транзит і внутрішній ринок, з метою зробити його банкрутом".

За його словами, навколо газових питань "було стільки помилкових жульнических ідей", що тільки зараз вони стають зрозумілими.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування