Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мери "футбольних" міст просять у Ющенка привілеїв

П'ятниця, 15 лютого 2008, 16:17

Ряд мерів міст, що прийматимуть Євро-2012, пропонують надати цим містам спеціального статусу на період підготовки та проведення фінального турніру.

Про це вони заявили під час зустрічі з президентом Віктором Ющенком у п’ятницю.

"Насамперед, тут йдеться про пропозицію, щоб до доходів загального фонду місцевих бюджетів міст Дніпропетровськ, Донецьк, Київ, Львів, Одеса, Харків включити 50% податку на прибуток незалежно від форм власності (крім комунальної) на фінансування заходів з підготовки та проведення Євро – 2012", - повідомляє прес-служба президента.

Окрім того, ряд міських голів пропонують також скасувати вилучення коштів до державного бюджету до 2012 року.

Водночас Ющенко, говорячи про підготовку до Євро-2012, зазначив, що сьогодні проблеми у всіх приймаючих містах однаково гострі.

Одна із найголовніших, за його словами, це повільне будівництво та упорядкування стадіонів. Президент також констатував низький рівень підготовки аеропортів.

Він також звернув увагу на проблему транспортної інфраструктури. За його словами, тут йдеться про три головних напрямки роботи: залізничне сполучення приймаючих міст та обслуговування на залізничних туристичних маршрутах; автодорожнє сполучення; автобусне сполучення. "Кожне з цих питань має бути узгоджене з урядом і зокрема з міністерством транспорту", – наголосив Ющенко.

Президент також підкреслив необхідність забезпечення належного рівня сервісу для проведення чемпіонату. У першу чергу йдеться про будівництво і реконструкції готелів європейського рівня.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування