Семенюк виправдовується перед Ющенком старою пилкою

П'ятниця, 15 лютого 2008, 18:24

Голова Фонду держмайна Валентина Семенюк-Самсоненко називає причиною неефективності ФДМ нинішнє законодавство.

Про це вона заявила в інтерв'ю журналістам після засідання РНБО, коментуючи критику президента на адресу ФДМ.

Семенюк відзначила, що повинна бути зафіксована критична межа економічної безпеки щодо держмайна. "Президент підтвердив, що повинен бути індивідуальний підхід до приватизації, що повинні бути галузеві розрахунки", - відзначила вона.

Глава ФДМ при цьому підкреслила, що не можна ефективно працювати з такою законодавчою базою. Так, наприклад, умови зобов'язань інвестора, що купив об'єкт, виписані тільки на шість місяців, і тому після закінчення цього терміну неможливо пред'явити йому претензії, тому що це не передбачено законодавством. "Не можна працювати ефективно, йти вперед з поверненою назад головою", - додала вона.

Семенюк заявила, що причина критики президента - саме в застарілих законах. "Звичайно, якщо закони не мінялися з 2000 року, як ви думаєте, чи можна старою пилкою зрізати дерево? Звичайно, ні", - підкреслила глава ФДМ.

Вона додала, що на своїй посаді голови Фонду вона сім разів вносила в парламент пропозиції удосконалити законодавство, однак це не мало великого результату.

Зараз, відповідно до рішення РНБО, додала Семенюк, робочій групі доручено допрацювати законодавство і подати зміни у Верхівкову Раду. Вона не уточнила терміни цієї роботи.

За її словами, програма приватизації зараз напрацьована і спрямована в галузеві міністерства, що повинні внести свої пропозиції в цей документ.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування