Під час бійки в "Борисі" Шуфрича придавили автомобілем

Субота, 16 лютого 2008, 15:19

Партія регіонів буде ініціювати створення парламентської слідчої комісії за фактом нападу на народних депутатів і завдання тілесних ушкоджень Нестору Шуфричу з боку спецпідрозділу департаменту виконання покарань під час інциденту в клініці "Борис" у п'ятницю ввечері.

Про це повідомляє в суботу прес-служба Партії регіонів з посиланням на члена партії Валерія Бондика.

"Ми вважаємо, що вчорашній інцидент у клініці "Борис" вимагає негайного парламентського розслідування", - відзначив він.

Заподіяння тілесних ушкоджень Шуфричу, за словами депутата, "виражалося в тому, що при переміщенні автомобіля він був опущений на ногу Шуфрича".

"Ми не виключаємо, що розгляд питання в справі (екс-міністра транспорту Миколи) Рудьковського може перейти в іншу площину, а саме, як розгляд питання в справі нападу на народних депутатів від Партії регіонів", - відзначає прес-служба.

"Ми вважаємо, що дії керівництва слідчого ізолятора підлягають правовій оцінці аж до порушення кримінальної справи на начальника СІЗО полковника Олександра Балдука за перевищення влади і посадових повноважень", - підкреслив Бондик.

Він пояснив, що Балдук відмовився розглянути вказівку прокурора про перебування Рудьковського для підготовки до операції в умовах клініки "Борис". Таку письмову вказівку він одержав у п'ятницю з мокрою печаткою.

Разом з тим, адвокати екс-міністра подали скаргу в прокуратуру Києва і державний департамент виконання покарань у зв'язку з тим, що їх підопічного повернули в СІЗО №13.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу Рудьковського, керівництво СІЗО стверджувало, що вранці екс-міністра доставлять у медичну клініку, але "порушило взяті на себе зобов'язання".

Операція Рудковського попередньо призначена на 17 лютого. "Незважаючи на письмове прохання Миколи Рудьковського про виклик лікарів, медиків до нього не пустили. Відповідний акт складений адвокатом Олексієм Бондюком", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Адвокати вручили представникам СІЗО клопотання про доставку екс-міністра в лікарню під охороною, але вони відмовилися навіть його прийняти, відзначили в прес-службі.

Як повідомлялося, у лікарні "Борис", куди в п'ятницю привезли утримуваного в СІЗО Рудьковського для зняття швів, сталася бійка між представниками служби виконання покарань і народними депутатами від Партії регіонів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування