Раді запропонують податки за німецьким зразком

Неділя, 17 лютого 2008, 09:59

Народний депутат від НУ-НС Микола Катеринчук запевняє, що Податковий кодекс буде направлений на розгляд Верховної Ради до кінця лютого.

"Я впевнений, що він буде внесений на розгляд парламенту до кінця цього місяця", - сказав він під час перебування у Вінницькій області.

Катеринчук додав, що після розгляду Податкового кодексу у першому читанні в парламенті буде створено спеціальну комісію, яка шляхом залучення громадськості доопрацює всі тонкощі впровадження і застосування Податкового кодексу і зніме всі спірні питання у ньому.

Проект Податкового кодексу, за словами депутата, передбачає зміну моделі стягнення податку на додану вартість і зменшення його ставки на 5 процентних пунктів до 15%.

"Але в стягненні ПДВ буде застосовано нову схему - без відшкодування. ПДВ стане податком однобічної дії", - сказав він.

"Така модель стягнення ПДВ уже зараз проходить апробацію в Німеччині з метою не тільки усунення корупції, але й зниження рівня податкового тиску за рахунок розширення бази оподатковування й виведення з тіні величезної кількості українського капіталу", - зазначив Катеринчук.

***

Разом з тим, у Верховній Раді зареєстровано законопроект "Про єдиний соціальний податок", авторами якого є народні депутати від НУ-НС Тарас Стецьків, Володимир Стретович, Леся Оробець і Володимир Марущенко.

Проектом передбачається введення з 1 січня 2009 року єдиного соціального податку у розмірі 15% доходів найнятих робітників. Максимальна величина оплати праці як об`єкт оподаткування обмежується 100 розмірами мінімальної зарплати.

Ухвалення такого єдиного соціального податку, на думку авторів законопроекту, зумовлене необхідністю вивести з тіні виплати заробітної плати.

УНІАН, Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування