Балога "переформатується" через "запах виборів"?

Понеділок, 18 лютого 2008, 09:03

Вихід глави секретаріату президента Віктора Балоги з партії "Народний союз "Наша Україна" став результатом тривалого внутрішньопартійного протистояння й протиріч.

Таку думку висловив член фракції блоку "Наша Україна – Народна самооборона" Юрій Кармазін (Партія захисників Вітчизни) в інтерв’ю "Бі-Бі-Сі".

За його словами, відставка Балоги не була несподіваною.

"Я очікував цю подію кілька місяців, тому що там протистояння та протиріччя давно досягли апогею. Я це зрозумів, коли вони не змогли зібрати кворум для засідання політради партії (НСНУ) - я був серед запрошених і я бачив це, тому очевидно кризові явища були всередині, і, напевне, Балога мав свої резони для цього...", - заявив Кармазін.

При цьому коментуючи заяви про те, що метою виходу Балоги з НСНУ є створення нової партії під назвою "Гарт", яку, зокрема, озвучував лідер Народного Руху Борис Тарасюк, Кармазін сказав:

"Насправді про назву "Гарт" відомо вже було не один місяць - це по-перше, а по-друге, коли в повітрі є запах дострокових парламентських виборів, а він є сьогодні в повітрі, повірте мені, партії, які думають серйозно про політичне майбутнє, замислюються, чи можна переформатовуватись за рік до виборів, якщо цього законодавство не допускає".

"Щоб приймати участь у будь-яких виборах, треба, щоб партія була не менше року, як зареєстрована, тому усі нові проекти можуть просто не встигнути в тому випадку, якщо вибори будуть достроковими і відбудуться раніше, ніж за рік", - пояснив він.

Водночас, Кармазін зазначив, що "безумовно це є серйозний сигнал, і ще тому, що почесним головою партії Наша Україна є президент Ющенко, і саме в зв’язку з цим виникає дуже багато запитань".

"Перше питання: чи знав про це президент, чи погоджено це з ним, хоча це право самого Балоги. Хоча він або не отримав підтримки в якихось питаннях всередині партії, або ще чомусь, тому що відносини фракції і Балоги, на мій погляд, зараз гармонізовані, тому що буквально за тиждень ми зустрічались в широкому форматі, потім у вузькому форматі керівники партій, з президентом і Балогою разом, і це були відверті розмови, на яких не було заборонених тем", - сказав він.

"Я не розмовляв з Балогою після заяви, я не знаю мотивів, якими він керувався. Я знаю, що це аналітична людина, і якщо він прийняв таке рішення, значить десь на чомусь у нього увірвався терпець, але чому, я не знаю", - сказав Кармазін.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News