Ющенко покаже світу дуже "модерновий план"

Понеділок, 18 лютого 2008, 13:56

У 2008 році Україна запропонує "один із найбільш модернових" приватизаційних планів у Європі, зокрема, з точки зору значення виставлених на приватизацію об’єктів.

Про це заявив президент Віктор Ющенко, виступаючи на IV Міжнародній конференції інвесторів "Україна: будуючи ринок, створюючи добробут", повідомляє прес-служба президента.

"Сьогодні ми переглядаємо всю методику формування також політики. Ми виходимо на те, що ця політика, безумовно, буде прозорою, конкурсною", – сказав президент.

"...Я гарантую, що жодний об’єкт приватизації не буде виписаний під наперед заданого покупця. Я гарантую, що всі процеси щодо приватизації того чи іншого стратегічного і не тільки об’єкта відповідатимуть усім міжнародним засадам і правилам", - заявив він.

Ющенко висловив переконання, що поточного року Україна продемонструє інвесторам, наскільки привабливою може бути приватизація ряду середніх і великих національних підприємств.

Президент запевнив, що влада у 2008 році "бере повну відповідальність" за своєчасне обслуговування усіх платежів, що стосуються адміністрування ПДВ, особливо його своєчасного відшкодування.

Глава держави також висловив переконання, що незабаром в Україні буде сформований прозорий ринок землі.

"Це дозволить залучити нові ресурси, перш за все, у сільське господарство України", – підкреслив президент.

Коментуючи стан української економіки, Ющенко відзначив ряд позитивних показників, зафіксованих протягом останніх років, зокрема, у 2007 році зростання ВВП на 7,3%, промислового виробництва – понад 10%, досягнення обсягу зовнішнього товарообігу – більш як на 110 млрд. доларів.

Президент запевнив представників міжнародного бізнесу, що українська влада й надалі докладатиме зусиль для збереження макроекономічної стабільності.

"Ми поділяємо повну відповідальність з урядом щодо дотримання керованого дефіциту бюджету на рівні 1,5 –1,7%, і така цифра контрольованого дефіциту бюджету залишиться і на майбутнє", – сказав президент.

Особливу увагу в контексті інвестиційної політики Ющенко звернув на підготовку та проведення в Україні ЄВРО-2012.

Він нагадав, що в Україні вже прийнято закони, що надають певні преференції для бізнесу, який братиме участь у проектах у рамках цього заходу.

За словами Ющенка, протягом ближчих 10 днів на рівні центральної та регіональної влад міст-учасників ЄВРО-2012 завершиться формування пооб’єктного переліку до плану підготовки до фіналу чемпіонату.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...