Семенюк хоче "через усі канали" говорити про землю

Понеділок, 18 лютого 2008, 14:23

Голова Фонду державного майна Валентина Семенюк-Самсоненко наполягає на необхідності проведення інвентаризації землі.

Поки в Україні не буде проведена інвентаризація землі, доти будуть відбуватися численні зловживання в сфері земельного законодавства: з незаконним одержанням у власність і довгострокову оренду земель рекреаційного призначення, земель лісового і водного фонду і т.д. заявила вона в ході Інтернет-конференції в Лізі.

"За 15 років ніхто не робив інвентаризації майна. Ми це зробили (із землею державної власності). Сьогодні немає інвентаризації землі, немає кадастру землі, немає чітких поділів між державною, комунальною і приватною власністю", - заявила Семенюк-Самсоненко.

"Можу сказати, що в першому скликанні, у 1994 році я була секретарем Аграрного комітету, і коли розглядалося питання про видачу актів на приватну власність людям (індивідуального сектора – дачі, сади, городи, присадибні ділянки), ми тоді зробили все, щоб у законодавстві це закріпити", - згадала вона.

"Але, на жаль, ми тоді були опозицією і у меншості. Ми не зуміли протистояти "земельній реформі", яку почав Кучма в 1994 році, і його указу №666, який фактично поклав початок бєспрєдєлу в земельних відносинах. Потім це все у 2000 році було закріплено, після так званої "оксамитової революції" у парламенті", - додала "соціалістка".

За словами Семенюк-Самсоненко, сьогодні потрібно через усі канали розповідати людям про укладання орендних угод, щоб вони не здавали в оренду землю на довгі роки, не дозволяли оформляти угоди оренди сумнівним юридичним особам.

"Через те, що люди не знають своїх прав, вони часто потрапляють на хитрощі шулерів", - сказала вона.

Як відомо, президент Віктор Ющенко також наполягає на необхідності ухвалення плану заходів щодо поетапного затвердження інвентаризації і грошової оцінки всіх земель в Україні.

За його словами, сьогодні не здійснюються відповідні кроки з уніфікації процедур і скорочення термінів ухвалення рішень щодо надання і виділення земельних ділянок, а також спрощення процедур узгодження землевпорядної документації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування