Росія попереджає, що знайде своє Косово на пострадянському просторі

Понеділок, 18 лютого 2008, 14:52

Ради обох палат Федеральних Зборів РФ погодили заяву по Косово, що буде обнародувана найближчим часом, заявив спікер Ради Федерації Сергій Миронов.

"Ми оголосимо офіційну заяву Рад Держдуми і Ради Федерації, де йтиметься про те, що одностороннє оголошення незалежності Косова - це попрання норм міжнародного права", - сказав Миронов, додавши, що при цьому "фактично повністю відкинуті всі принципи ООН".

Він переконаний, що вже дуже незабаром "ми побачимо процеси самовикриття того, що накоїли США і деякі країни НАТО, і насамперед, самі лідери Приштини", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, проголошення незалежності Косова - це створення міжнародного прецеденту.

"У своїй заяві ми чітко й однозначно говоримо про це, і ми вважаємо, що Росія зобов'язана переглянути своє ставлення до так званих невизнаних територій на пострадянському просторі, що входить у природні національні інтереси нашої країни", - підкреслив Миронов.

"Я абсолютно впевнений, що вчорашнє рішення Приштини, і якщо цього тижня піде доміношне визнання цієї країни, то ми побачимо нові територіальні конфлікти, і роздуються жаринки старих конфліктів у самих різних точках нашої планети, і процес цей буде необоротним. І ми про це попереджали", - сказав Миронов.

За його словами, заява обох палат має на меті ще раз звернути увагу "організаторів" проголошення так званої "незалежності" Косова на наслідки цього рішення.

"Нехай вони кусають собі лікті, тому що саме вони несуть особисту, персональну відповідальність за наслідки цього кроку", - заявив Миронов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування