Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Франція має намір визнати незалежність Косово

Понеділок, 18 лютого 2008, 17:08

Франція має намір визнати незалежність Косово, заявив у понеділок голова французького зовнішньополітичного відомства Бернар Кушнер.

"Франція має намір визнати Косово", - сказав він на прес-конференції в Брюсселі за підсумками зустрічі міністрів закордонних справ держав-членів Євросоюзу.

За словами Кушнера, президент Франції Ніколя Саркозі "уже написав відповідний лист президенту Косова", повідомляє РИА Новости з посиланням на Франс Пресс.

"Послання буде відправлено сьогодні ввечері", - додав міністр. Таким чином, Франція першою з країн Євросоюзу публічно оголосила про намір визнати незалежність Косово.

Тим часом, міністрам закордонних справ держав Євросоюзу, що зібралися в понеділок у Брюсселі, не вдалося узгодити єдину позицію в питанні про незалежність Косово.

Кожна держава ЄС буде "самостійно, в залежності від національної практики і юридичних норм, вирішувати", визнавати або не визнавати незалежність Косово, цитує агентство проект спільної заяви міністрів.

Глави зовнішньополітичних відомств країн Євросоюзу протягом кількох годин намагалися виробити спільну позицію, однак зробити це їм так і не вдалося.

Зокрема, Іспанія, що від самого початку була проти визнання незалежності Косова, виступила рішуче проти навіть такого стриманого формулювання, як "ЄС бере до уваги" рішення Приштини.

У результаті, щонайменше, шість країн ЄС - Іспанія, Румунія, Болгарія, Греція, Кіпр і Словаччина - як очікується, відмовляться від визнання незалежності Косова.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування