Саакашвілі не радить шукати в Грузії друге Косово – дасть "дієву відповідь"

Понеділок, 18 лютого 2008, 18:21

Президент Грузії Михайло Саакашвілі заявив, що дасть "дієву відповідь" на будь-які кроки щодо визнання незалежності Абхазії і Південної Осетії в зв'язку із ситуацією з Косово.

"Я хочу, щоб наше суспільство і міжнародне співтовариство добре усвідомили - на будь-які кроки в цьому контексті проти Грузії буде дана набагато дієвіша відповідь", - заявив він у понеділок журналістам.

"Будь-яку провокацію ми викорінимо під корінь, тому нікому не радимо йти на загострення з нами з питання територіальної цілісності Грузії", - додав президент.

За словами Саакашвілі, грузинське керівництво бажає вирішити всі питання мирно, але "Грузія не зробить жодного кроку назад", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"В останні роки було немало погроз щодо територіальної цілісності Грузії. Зараз же ситуація ввійшла в досить серйозну фазу, тому що найближчим часом треба очікувати визнання незалежності Косова дуже багатьма державами, і я знаю, що дехто заявляє про відповідні кроки щодо грузинських територій", - сказав президент.

Саакашвілі наголосив, що незважаючи на будь-які міжнародні ситуації державні структури Грузії повинні працювати в звичному режимі.

Раніше в понеділок лідер Абхазії Сергій Багапш заявив, що після визнання незалежності Косова невизнані республіки - Абхазія, Південна Осетія і Придністров'я - продовжать свій шлях до незалежності.

"І якщо хтось вважає, вирішивши питання з Косово про визнання, що Абхазія, Південна Осетія і Придністров'я зупиняться на цьому процесі, то вони глибоко помиляються", - сказав він.

Лідер Південної Осетії Едуард Кокойти також заявив, що керівництво Абхазії і Південної Осетії має намір уже до кінця лютого поставити перед світовим співтовариством і, насамперед, Росією питання про визнання незалежності цих самопроголошених республік.

"Ми будемо звертатися й до російської Держдуми, і в ООН, і в держави СНД, і відповідні звернення направимо до кінця цього місяця", - сказав Кокойти після того, як він і Багапш зустрілися зі спікером Держдуми Росії Борисом Гризловим.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування