Фідель пішов від Куби в "ідейні солдати"

Вівторок, 19 лютого 2008, 09:39

Фідель Кастро, беззмінний лідер Куби з 1959 року, оголосив про відхід у відставку з посади глави Держради і головнокомандувача кубинськими військами.

Звернення Кастро до народу опублікувала у вівторок газета "Гранма", повідомляє РИА Новости.

"Моїм дорогим співгромадянам, що зробили мені незмірну честь обрати мене членом парламенту, у якому будуть прийняті найважливіші для долі революції рішення, я повідомляю, що не маю наміру і не дам своєї згоди на те, щоб зайняти посаду глави Держради і головнокомандувача", - йдеться у зверненні Кастро.

"Я б зрадив мою совість, приймаючи на себе відповідальність, що вимагає мобільності і повної самовіддачі, яких я позбавлений з фізичних причин. Я кажу це без драматизму", - йдеться у його листі.

"Я не прощаюся з вами. Я хочу боротись як ідейний солдат. Я буду продовжувати писати "Роздуми товариша Фіделя". Це буде ще одна зброя, на яку можна розраховувати. Мій голос буде почутий", - додається у зверненні кубинського лідера.

Кастро в липні 2006 року після операції на кишечнику тимчасово залишив усі вищі державні посади і передав управління країною своєму брату - Раулю.

Незважаючи на тривалу хворобу, Фідель Кастро був висунутий кандидатом у депутати парламенту Куби виборцями однієї з муніципій колиски кубинської революції - міста Сантьяго-де-Куба.

Відповідно до кубинської конституції, обрання в парламент - неодмінна умова для того, щоб претендувати на вищу посаду в країні - посаду глави Держради.

20 січня на виборах Національної асамблеї народної влади (парламенту) Куби, Фідель Кастро набрав на 1% голосів менше, ніж його рідний брат Рауль.

Згідно з офіційними даними Національної виборчої комісії Куби, Рауль Кастро набрав 99,3% голосів, у той час як за Фіделя віддали голоси 98,2% виборців.

Раніше повідомлялося, що про рішення Кастро стане відомо 24 лютого, коли відбудеться перше засідання парламенту в новому складі, що оголосить імена членів вищого органу виконавчої влади.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News