Ющенко хоче публічного суду по вибуху в Дніпропетровську

Вівторок, 19 лютого 2008, 12:04

Президент Віктор Ющенко вважає, що судовий процес у справі про вибух побутового газу у житловому будинку в Дніпропетровську має бути публічним.

Про це він сказав під час церемонії освячення місця будівництва Храму на честь Ікони Божої Матері "У скорботах і печалях втіха", повідомляє прес-служба президента.

Церква має бути збудована на місці трагедії, що сталася у Дніпропетровську 13 жовтня 2007.

Ющенко наголосив на важливості винесення правильних уроків із того, сталося у Дніпропетровську:

"Я приїхав сюди, щоб ще раз схилити голову перед людьми, які були невинно убієнні на цьому місці, схилитися та висловити слова турботи родинам, що зазнали такої великої втрати".

Він підкреслив, що для нього важливо переконатися, чи дотрималася влада усіх своїх обіцянок по відношенню до постраждалих.

Президент акцентував на важливості надання усім постраждалим остаточної відповіді на питання, пов'язані з їхнім нормальним життям, зокрема, забезпеченням житлом, проведенням фінансових розрахунків тощо.

"Ми повинні завершити правосуддя, як і я обіцяв, й уся влада, і це буде зроблено", – сказав Ющенко. Президент нагадав, що досудове слідство у даній справі проведено в оптимальні терміни, винні перебувають під вартою, а сама справа вже передана до суду.

Звертаючись до місцевої влади та органів судочинства, глава держави особливо підкреслив, що судовий процес у цій справі має бути публічним: "Я переконаний у чесному вироку суду. Винні будуть покарані – у цьому немає сумнівів".

Президент високо оцінив ідею будівництва Храму на місці трагедії, як крок, що слугуватиме збереженню пам'яті про її жертви: "Я сподіваюся, що через 10–11 місяців тут підніметься у стилі прекрасного українського бароко новий Храм, це буде вічна наша пам'ять про тих людей, що покинули нас у цій великій трагедії".

Ющенко також подякував усім, хто надавав допомогу постраждалим та брав участь у вирішені їхніх проблем, зокрема, місцевій владі, "яка діяла продумано, без популізму, щиро та відкрито".

Окрему подяку президент висловив представникам місцевого бізнесу, що знайшли можливості надати, поряд з державними, кошти для допомоги.

За довідкою прес-служби, Храм буде збудовано на клопотання мешканців будинку.

Комплекс складається з будівлі церкви, церковно-притчевого будинку та меморіального комплексу пам'яті загиблих у результаті трагедії. Орієнтовні витрати на будівництво складають близько 6 млн. грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування