Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко хоче вивезти Платіні на будівництво

Вівторок, 19 лютого 2008, 13:03

Президент Віктор Ющенко має намір за кілька тижнів запросити президента УЄФА Мішеля Платіні відвідати стадіон, що будується у Дніпропетровську до Євро-2012, щоб він міг особисто пересвідчитися у рівні його готовності до чемпіонату.

Про це він сказав в інтерв'ю журналістам після огляду ходу робіт із будівництва міського стадіону "Металург", на якому мають проходити матчі Євро-2012, повідомляє прес-служба президента.

"Дніпропетровськ є тим містом, яке може звітувати про найбільший рівень готовності спортивної інфраструктури до чемпіонату Європи–2012", – заявив Ющенко.

Президент позитивно оцінив хід підготовки Дніпропетровська до чемпіонату: "Дніпропетровськ володіє чітким планом, пооб'єктна політика визначена".

При цьому Ющенко уточнив, що йдеться про приблизно 42 об'єкти, які поставлені під персональний контроль на всіх рівнях влади.

На його думку, така постановка питання дозволить оперативно організовувати всю роботу з підготовки чемпіонату, від планування та проектування робіт до їх фінансування.

Президент вважає, що ситуація в Дніпропетровську має стати позитивним прикладом для інших міст, що беруть участь у підготовці Євро-2012.

Ющенко повідомив про те, що до кінця тижня має бути завершено формування повного переліку об'єктів регіональної і центральної інфраструктури, які необхідно підготувати до чемпіонату.

"У п'ятницю Україна буде мати повний реєстр об'єктів спортивної, туристичної інфраструктур, які нам потрібно завершити до 2012 року", – сказав президент.

Він додав, що, крім того, вперше буде сформовано план фінансування зазначених об'єктів як на рівні центрального та місцевого бюджетів, так і на рівні недержавних інвестицій.

За його словами, ця програма буде розрахована на 4 роки відповідно до пріоритетів, першим з яких є спортивна інфраструктура.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування