Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк не бігатиме на засідання за бажанням однієї партії

Вівторок, 19 лютого 2008, 13:31

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк заявляє, що робота парламенту має відбуватися виключно у спосіб, визначений Конституцією та регламентом Верховної Ради.

Після наради лідерів фракцій, що відбулася на прохання фракції Партії регіонів у вівторок, Яценюк наголосив, що "робота парламенту базуватиметься тільки на системному принципі", повідомляє прес-служба ВР.

"Вибіркових засідань за бажанням тієї чи іншої фракції не буде, і засідання почнуться тільки у конституційний спосіб, без блокування, за відповідним регламентом, за розкладом і за порядком денним, який буде затверджений народними депутатами", - заявив спікер.

Яценюк вкотре запропонував варіанти розблокування роботи Верховної Ради. Перший варіант - голосування всіх проектів постанов щодо проведення референдуму про вступ України до НАТО.

Другий варіант - голосування за компромісну постанову щодо НАТО, запропоновану головою ВР, "яка цілком і повністю відповідає Універсалу національної єдності, що підписаний керівником опозиційної фракції Януковичем Віктором Федоровичем".

Третій варіант - голосування постанови щодо розгляду питання про проведення референдуму про приєднання України до НАТО після Бухарестського саміту та перед прийняття Кабміном рішення щодо приєднання України до ПДЧ - за умови ухвалення рішення на відповідному саміті Україна-НАТО у Бухаресті.

Четвертим і "єдиним конструктивним виходом" голова Верховної Ради назвав підписання політичної угоди, яка запропонована у новій редакції з урахуванням пропозицій опозиції.

За словами Яценюка, представники опозиції запропонували включити до порядку денного роботи парламенту розгляд закону про Рахункову палату та унормувати діяльність опозиції через прийняття відповідних змін до регламенту Верховної Ради.

"Фракції більшості виявили бажання працювати у такому руслі. Текст нової політичної угоди з урахуванням пропозицій фракції Партії регіонів переданий керівникам фракцій", - сказав Яценюк.

"Усі компроміси запропоновані. Я чекаю на рішення і дії, а не на безплідні переговори", - наголосив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування