Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Третина українців вірить, що Тимошенко зробить своє

Вівторок, 19 лютого 2008, 13:33

35,3% українців упевнені, що прем'єр-міністр Юлія Тимошенко виплатить усі знецінені вклади Ощадбанку СРСР.

Про це свідчать результати опитування Центру імені Олександра Разумкова, повідомляють Українські новини.

У ході опитування респондентам запропонували відповісти на запитання, як вони вважають, чи виконає Тимошенко обіцянку відносно виплати всіх вкладів Ощадбанку СРСР.

При цьому 25% опитаних вважають, що Тимошенко не виконає цю обіцянку, 16,7% - що їй не дадуть це зробити, 23% - не змогли відповісти.

Водночас, 47% опитаних вважають, що рішення Кабінету Міністрів про виплату 1 тисячі гривень вкладникам Ощадбанку СРСР - виконання передвиборних зобов'язань, 40,1% - піар-кампанія Тимошенко, спрямована на підвищення її рейтингу, 2,2% - інше, 10,6% - не змогли відповісти.

Крім того, 34,9% респондентів зазначають, що після початку повернення знецінених вкладів їх ставлення до Тимошенко покращилося, 6% - погіршилося, 56,4% - не змінилося, 2,9% - не змогли відповісти.

Водночас, 46,1% опитаних згодні, що видавати зараз по тисячі гривень на кожного вкладника - правильне рішення, оскільки фінансові можливості держави не дають можливості зараз здійснювати великі виплати, 26,9% - вважають, що вклади треба негайно повернути в повному обсязі, 6,6% - внески треба повертати не так швидко й меншими сумами, 3,7% - можна взагалі не повертати, 4,1 % - інше, 12,5% - не змогли відповісти.

Опитування було проведено з 31 січня по 5 лютого, було опитано 2017 респондентів старших 18 років у всіх регіонах країни.

Статистична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

11 січня Державний Ощадний банк почав виплачувати компенсації за знеціненими вкладами.

Загальний обсяг зобов'язань за такими вкладами оцінюється більш ніж у 120 млрд. гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування