Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Першим Національним керуватиме ведучий концертів і шоу-програм?

Вівторок, 19 лютого 2008, 13:47

На посаду голови Національної телекомпанії України замість звільненого президентом Віталія Докаленка буде призначено ведучого Василя Ілащука.

Про це повідомляють джерела "Української правди".

Сам Ілащук повідомив "Телекритиці", що його представлення як в.о. президента НТКУ відбудеться о 15.00 19 лютого.

"Я ще не бачив указу президента про своє призначення і чув про це лише на словах. Після представлення, якщо нічого не зміниться, я зможу відповідати на ваші запитання більш упевнено", - сказав він. 

Ілащук також зазначив, що у грудні минулого року на одній з прес-конференцій Юлія Тимошенко заявила, що він може очолити НТКУ.

Водночас "Телекритика" пише, що звільнення Докаленка з посади голови НТКУ відбулося з порушенням закону "Про телебачення і радіомовлення", згідно з яким керівники НТКУ призначаються на посаду і звільняються з посади президентом за поданням Верховної Ради.

Кандидатуру на посаду керівника НТКУ визначає і вносить до Верховної Ради Громадська рада НТКУ. Вона ж вносить до парламенту пропозицію про звільнення з посади керівника НТКУ. Водночас громадська рада НТКУ досі не сформована.

За словами керівника Головної служби інформаційної політики секретаріату президента Лариси Мудрак, Докаленко сам написав заяву про звільнення на ім’я президента, "і безпосередньо пан президент її задовольнив".

Ілащук до цього працював на НТКУ ведучим інформаційних програм, ведучим концертів, фестивалів та шоу-програм.

Під час передвиборчої кампанії він зняв документальний фільм про українських заробітчан, автором якого виступила Юлія Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...