Яценюк пропонує фракціям нову угоду

Вівторок, 19 лютого 2008, 15:31

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк пропонує фракціям у парламенті підписати політичну угоду у новій редакції з урахуванням пропозицій опозиції для розблокування роботи ВР.

У тексті йдеться, що депутатські фракції у Верховній Раді домовились про те, що будь-які дії парламенту, його органів та посадових осіб і фракцій здійснювати "виключно на підставі, у межах та в спосіб, визначені Конституцією та законами, регламентом Верховної Ради".

"При вирішенні питання про членство України в НАТО виходити із чинного на день підписання цієї угоди законодавства, зокрема, закону про основи нацбезпеки та постанов ВР від 21 листопада 2002 року і від 19 вересня 2006 року", - зазначено в документі.

Згідно із угодою фракції домовились "узяти до відома, що наявність підпису голови ВР у листі на адресу генсека НАТО не відображає консолідованої позиції з цього питання конституційного складу Верховної Ради VI скликання".

Також домовлено представляти "позицію парламенту на міжнародній арені у питаннях набуття Україною членства у НАТО після її попереднього обговорення у ВР".

"Змінювати спосіб голосування у Верховній Раді з питань про призначення на посади згідно з частиною третьою статті 84 Конституції за наявності взаємної згоди", - йдеться в угоді.

"Невідкладно законодавчо врегулювати правовий статус парламентської опозиції, привести закон про Рахункову палату у відповідність з Конституцією і законодавчо забезпечити належну організацію та проведення Євро-2012", - додається у тексті.

Крім того, фракції домовляються "у першочерговому порядку розглянути питання, пов'язані із завершенням вступу України до СОТ, розпочати пленарні засідання ВР відповідно до затвердженого раніше календарного плану".

Відповідно до нової редакції угоди "кожна з депутатських фракцій у ВР VI скликання займатиме виключно конструктивну позицію у питаннях організації та діяльності парламенту і вправі вимагати всіма законними способами виконання цієї угоди іншими її учасниками".

У разі згоди політична угода має бути підписана лідерами усіх фракцій Верховної Ради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...