ТИМОШЕНКО ПОЧНЕ ГАЗОВІ ПЕРЕГОВОРИ З ЧИСТОГО АРКУША

Вівторок, 19 лютого 2008, 17:07

Віце-прем’єр Олександр Турчинов заявляє, що прем’єру Юлії Тимошенко, яка у середу здійснить візит до Москви, доведеться проводити переговори з газових питань з самого початку.

"Два тижні тому був гарний настрій стосовно проведених переговорів, але, на жаль, до сих пір немає жодних підписаних договорів. Фактично в пропозиціях з російської сторони НАК виконує номінальну роль", - сказав Турчинов на брифінгу у вівторок.

"Зрозуміло, що в спільних підприємствах, створених 50 на 50 важливо контролювати і впливати на процес. Ми поважаємо наших партнерів, але вимагаємо взаємовигідної співпраці. Тому фактично доведеться проводити переговори з самого початку", - додав він.

Турчинов зазначив, що це "складна задача, яка стоятиме перед Юлією Володимирівною завтра-післязавтра", але вона "спробує розв’язати цю проблему".

На уточнююче питання, чи означає це, що в уряді незадоволені переговорами, які раніше провели Віктор Ющенко з Володимиром Путіним, Турчинов відповів:

"Ми задоволені, але ми констатуємо, що за два тижні не підписаний жоден договір. Ми перейдемо від декларативних відносин у практичну сферу".

На запитання, чи заплановані на середу у Тимошенко зустрічі з головою правління "Газпрому" Олександром Міллером, або Путіним, Турчинов сказав, що наразі ці питання уточнюються у зв’язку з технічними проблемами, які стояли напередодні підготовки візиту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування