Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин висунув свої умови для реанімації парламенту

Вівторок, 19 лютого 2008, 19:36

Парламентська фракція Блоку Литвина пропонує першочергово розглянути у Верховній Раді всі п’ять проектів постанов щодо відносин України та НАТО.

Про це йдеться у пропозиціях фракції Блоку Литвина щодо розблокування роботи Верховної Ради, підписаних лідером фракції Володимиром Литвином.

Він вважає, що всі політичні сили повинні визнати неприпустимість подальшої бездіяльності Верховної Ради та невідкладно завершити формування керівного складу парламенту.

Крім того, лідер фракції пропонує утримуватися від будь-яких спроб вносити зміни до Регламенту ВР "під політичний момент".

"Питання з цього приводу можуть пропонуватися на розгляд Верховній Раді лише на основі консенсусу", – вважає він.

При цьому Литвин наголошує, що офіційне й обов’язкове тлумачення регламентних норм є прерогативою виключно Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності ВР.

Фракція Блоку Литвина також пропонує всім парламентським фракціям забезпечити абсолютне виконання частини третьої статті 84 Конституції, у якій наголошується, що народний депутат особисто голосує на засіданнях парламенту.

На думку фракції, парламент має першочергово розглянути всі п’ять зареєстрованих у ВР проектів постанов з питань взаємин України з НАТО з обов’язковою публічною фіксацією кожним народним депутатом свого персонального ставлення до запропонованих проектів (аналогічно з процедурою голосування за призначення прем’єр-міністра України у грудні 2007 року).

Фракція також вважає за необхідне істотно збільшити кількість пленарних засідань, і затвердити порядок денний сесії на основі політичного консенсусу, заслухати щорічне послання президента до ВР про внутрішнє і зовнішнє становище України, розглянути проект Програми діяльності уряду.

Крім того, фракція Блоку Литвина пропонує заслухати звіт Кабінету міністрів та Рахункової палати про виконання держбюджету-2007 та про нинішній соціально-економічний стан країни, а також звіт Національного банку про грошово-кредитну політику держави.

Серед інших пропозицій фракції Блоку Литвина – негайний перегляд законодавчої бази з питань державних закупівель, встановлення для уряду рамкових умов для роботи над проектом закону про внесення змін до закону про держбюджету на 2008 рік.

Фракція Блоку Литвина також пропонує визначити першочерговим завданням ВР реформування системи заробітної плати, як неодмінної передумови розв’язання соціальних проблем в країні.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування