Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко на прощання "всипав" Тимошенко, звинувативши в саботажі

Середа, 20 лютого 2008, 10:10

Президент Віктор Ющенко закликав прем'єр-міністра Юлію Тимошенко та членів її Кабінету міністрів не політизувати питання газових відносин України та Росії.

Про це він сказав під час зустрічі з Тимошенко напередодні її візиту до Російської Федерації, повідомляє прес-служба президента.

"Те, що заборгували, треба платити, або наша країна стане перед викликом, за який дуже дорого заплатить. Я просив би це врахувати при організації переговорів у Москві", – заявив Ющенко.

На початку зустрічі глава держави відзначив, що домовленості президентів України та Росії, що 7,5 млрд. грн., які Україна заборгувала за останні 4 місяці за газ, повинні були у розрахунках розпочатися з 14 лютого.

"14 лютого країна повинна була розрахуватися повністю за весь спожитий газ 2007 року. На сьогодні із 7,5 мільярдів боргів через великі зусилля, в тому числі мої особисто, погашено 1,5 млрд.", – наголосив Ющенко.

Президент жорстко розкритикував дію Міністерства фінансів, яке досі не "не заплатило жодної копійки "Нафтогаз України" по тих компенсаціях, які передбачені бюджетом". "Дану ситуацію я розглядаю як саботаж", – заявив Ющенко.

Глава держави ще раз наголосив, що на рівні президентів було досягнуто порозуміння щодо проблем 2007 року і щодо забезпечення організації ринку 2008 року.

Ющенко висловив занепокоєність, що до сьогодні уряд практично нічого не зробив для вирішення газової проблеми, що йде в порушення як домовленостей Ющенка і Путіна, так і рішень, прийнятих на засіданні РНБО від 1 лютого.

Глава держави закликав прем'єра та членів її Кабінету не політизувати дане питання. При цьому він повідомив, що секретаріат президента підготує відповідну інформацію російській стороні про стан і проведення розрахунків, які була зобов'язана провести Україна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування