Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко просить допомоги у Тимошенко проти рейдерів

Середа, 20 лютого 2008, 10:50

Президент Віктор Ющенко просить відновити діяльність міжвідомчої комісії з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств.

Листа відповідного змісту глава держави направив прем'єр-міністру Юлії Тимошенко, повідомляє прес-служба президента.

Ющенко наголошує, що однією з найбільш актуальних проблем України в економічній сфері є забезпечення належного рівня захисту прав власності.

За оцінкою Світового банку, Україна посідає одну з останніх позицій у рейтингу захищеності права власності, а недружні та протиправні поглинання набули надзвичайно широких масштабів.

За словами президента, позитивним кроком у вирішенні порушених питань стало створення міжвідомчої комісії з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств.

Мета її створення у забезпеченні взаємодії органів державної влади у сфері протидії таким явищам, розробленні пропозицій щодо вдосконалення законодавства, що регулює корпоративні правовідносини.

Ющенко зазначає, що у зв'язку зі змінами у складі центральних органів виконавчої влади на сьогодні роботу міжвідомчої комісії зупинено, що не дозволяє забезпечити належну координацію діяльності органів державної влади при розгляді конфліктних ситуацій у сфері перерозподілу власності.

"Враховуючи зазначене, прошу вас відновити діяльність міжвідомчої комісії з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств", - йдеться у листі президента.

Також він просить надати цій комісії "необхідні повноваження для ефективної боротьби з рейдерством, доопрацювати та внести до Верховної Ради законопроекти щодо запобігання протиправним поглинанням".

Про результати президент просить інформувати його особисто.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування