Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко хоче винести Конституцію на суд народу

Середа, 20 лютого 2008, 11:18

Президент Віктор Ющенко переконаний, що нова редакція Конституції України має бути винесена на всеукраїнський референдум.

Про це він заявив під час виступу на першому засіданні національної конституційної ради у середу, повідомляє прес-служба глави держави.

Хід роботи над проектом нової редакції Конституції Ющенко бачить у наступних кроках: "Насамперед, слід підготувати пропозиції щодо концепції основних положень проекту нової редакції Конституції".

"Друге. Слід провести громадське обговорення основних положень проекту за участю відомих громадських діячів, провідних фахівців у галузі конституційного права, суспільно-політичних наук, правозахисної діяльності", - зазначив президент.

"Третє. Потрібно узагальнити внесені під час громадського обговорення пропозиції та підготувати з їх урахуванням проект нової редакції Конституції", - продовжив глава держави.

Наступним кроком він вважає необхідність проведення експертизи проекту нової редакції Конституції відповідними міжнародними органами і, насамперед, Венеціанською комісією.

"П'яте. Після експертизи має відбутися проходження проекту нової редакції Конституції через Верховну Раду та внесення президентом прийнятого парламентом проекту на всеукраїнський референдум для затвердження", - заявив Ющенко.

"Я переконаний у відповідальності парламентських політичних сил і вірю у виконання зазначених кроків. Разом з тим, можливий і всеукраїнський конституційний референдум за народною ініціативою", - додав він.

За словами президента, Національно конституційна рада має вжити усіх заходів, "щоб цього разу народ став реальним учасником конституційного процесу на всіх його стадіях".

"Гарантую, що остаточне рішення щодо нової редакції Конституції буде результатом волевиявлення суверена – Українського народу", - заявив Ющенко.

"Наголошую, що за будь-яких обставин саме український народ як єдине джерело влади в Україні має визначити конституційний лад в Українській державі, у тому числі шляхом прийняття Конституції на всеукраїнському референдумі", - додав він.

Окремо президент зауважив, що конституційна рада працюватиме відкрито, зрозуміло і буде широко висвітлювати свою роботу в засобах масової інформації України – "це позиція принципова".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування