Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Серед потерпілих "Еліта-центр" починається боротьба

Середа, 20 лютого 2008, 13:05

Відкликання та перевірка списку малозабезпечених інвесторів "Еліта-центру", що має намір ініціювати громадська організація "Центр правозахисту", буде розцінено як порушення закону.

Про це йдеться у заяві громадської організації "Спілка брутально ошуканих громадян", що представляє інтереси малозабезпечених інвесторів, що потребують першочергового забезпечення житлом.

Як відомо, у вівторок керівник "Центру правозахисту" Юрій Федоренко заявив, що КМДА подала президенту сфальсифікований список "малозабезпечених" інвесторів "Еліта-центру", що нібито погоджений з ним.

Федоренко з обуренням зазначив, що такого списку "не складав і не підписував". При цьому він повідомив, що "суд уже виніс рішення про протизаконність розподілу потерпілих на категорії".

Тому, за його словами, "Центр правозахисту" буде ініціювати скликання загальних зборів інвесторів, на яке винесе питання про відкликання списку, перевірку його, а також про подальші дії інвесторів у зв'язку "з загрозою їхнього чергового обману".

Зі свого боку "Спілка брутально ошуканих громадян" підтверджує існування списку громадян, в якому містяться прізвища 364 громадян, що потребують негайного забезпечення житлом.

До цього списку увійшли інваліди, пенсіонери, багатодітні батьки, одинокі матері та ті, що продали свої квартири і опинилися на вулиці. На кожного є документи, що підтверджують статус "малозабезпеченості".

"Ніяких фальсифікацій та підробок в документах немає. Всі подані документи перевірялися чиновниками із КМДА та "Київського інвестиційного агентства", - зазначається у заяві.

Офіційно цей список до цього часу так і не переданий ні до президента, ні до спеціально створеної комісії, заявляють у спілці.

Крім того, "Спілка брутально ошуканих громадян" зауважує, що ні її члени, ні керівництво не погоджували і не підписували з Федоренком "ніяких спільних документів, що стосуються списку "малозабезпечених" громадян".

Водночас, спілка вважає грубим порушення Конституції те, що за сприяння заступника голови КМДА Володимира Головача список "малозабезпечених" інвесторів "Еліта-центр", без відома цих громадян був переданий до "Центру правозахисту".

"Отже, чиновники мають нести відповідальність за порушення законодавства про інформацію", - зазначається у документі.

При цьому звертається увага на те, що законодавство передбачає персональну відповідальність чиновників за порушення законодавства.

Серед іншого, у заяві спілки висловлюється здивування, "на якій підставі суд приймає рішення, що в Україні не може бути громадян, що потребують соціального захисту".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: