Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Останній день випускникам записатися на тест

Середа, 20 лютого 2008, 13:11

У середу, 20 лютого, закінчується реєстрація на обов'язкове незалежне тестування для вступників у ВНЗ.

Міністерство освіти вже заявило, що цього року в тестуванні візьмуть участь близько 530 тис. українських випускників.

Поки, за даними Українського центру оцінювання освіти, до 19 лютого своє бажання взяти участь у незалежному тестуванні підтвердили 350 тис. осіб, пише "Дело".

При цьому, за даними Міносвіти, у 2007 році на перший курс було зараховано 491 тис. осіб, а випускниками шкіл стали 470 тис. українців.

Реєстрація на участь у незалежному тестуванні триває вже протягом 3,5 місяців. Після 20 лютого заявки від охочих не прийматимуться.

Обов'язкове тестування відбудеться 22 квітня, його результати стануть відомі 12 липня. Для потенційних студентів, які не зможуть пройти тест у цей день, буде призначено додаткову сесію.

Видання зазначає, що поки складно сказати, виграють чи втратять студенти від такої програми вступу у вуз – неоднозначно ставляться до неї й університети.

Приміром, досі не встановлений механізм, за яким приймальна комісія визначатиме, хто проходить, і що робити, якщо в декількох претендентів буде однаковий результат.

Наприклад, в Інституті міжнародних відносин Київського національного університету потенційному абітурієнту повідомляють, що рішення про додаткові умови вступу приймальна комісія ухвалить лише у червні.

У Харківській юридичній академії будуть керуватися тільки сертифікатами про зовнішнє тестування. А при великому конкурсі пільгами будуть користуватися медалісти, переможці обласних і всеукраїнських олімпіад.

Києво-Могилянська академія, за словами секретаря приймальної комісії університету, до балів сертифіката про проходження зовнішнього тестування приплюсує результати внутрішнього конкурсу, і виведе зведений рейтинг абітурієнта.

Крім того, Міносвіти очікує, що найближчим часом Верховна Рада розгляне законопроект про кримінальну відповідальність за незаконне поширення тестів незалежного тестування.

Як відомо, з 2008 року тестування є обов'язковим для усіх, хто хоче навчатися у вищому навчальному закладі. Без сертифікатів про результати тестування документи у вуз прийматися не будуть. Випускники школи, які не збираються продовжувати навчання у вузі, складатимуть тільки випускні іспити.

Сертифікат про проходження зовнішнього тестування дійсний протягом 1 року.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування