Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Докаленко забрав із собою ще двох із НТКУ

Середа, 20 лютого 2008, 13:43

Разом із Віталієм Докаленком з Першого національного телеканалу звільнилися за власним бажанням директор по виробництву публіцистичних програм НТКУ Роман Вибрановський і PR-директор Лілія Кавецька.

Як заявила Кавецька "Комерсант-Україна", вони "зробили усе, що могли".

Як відомо, у вівторок президент Віктор Ющенко звільнив Докаленка з посади президента Національної телекомпанії. Сам Докаленко від коментарів відмовився.

Гендиректор рекламної компанії "Пріоритет" В'ячеслав Булавін (здійснює розміщення реклами на НТКУ) вважає, що звільнення Докаленка пов'язане з "планами на канал" однієї з політичних сил. "Це може бути БЮТ, а може і хтось інший", - сказав Булавін.

Відповідно до закону "Про телебачення і радіомовлення", керівники Національної телекомпанії призначаються і звільняються з посади президентом за поданням Верховної Ради, а пропозицію про звільнення керівника НТКУ вносить у парламент громадська рада НТКУ.

Ситуація ускладнюється тим, що рада досі не сформована. Це дало багатьом народним депутатам підставу говорити, що звільнення Докаленка незаконне.

Перший заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ігор Курус прокоментував ситуацію так: "Хто винен, що парламент не працює, а рада не сформована? Людина захотіла піти у відставку і пішла".

"Регіоналка" Олена Бондаренко упевнена, що тепер НТКУ очолить радник президента, диктор Першого національного каналу Василь Ілащук.

"На посаді керівника телекомпанії Віктор Ющенко хоче бачити людину, що була б ручною собачкою, яка за першим покликом виконуватиме всі інформаційні замовлення його або (глави секретаріату президента Віктора) Балоги ", - заявила вона.

Як зазначає видання, Ілащук очікував свого призначення ще у вівторок і навіть запросив журналістів, голів підрозділів НТКУ і лідерів профспілок – зібравшись у конференц-залі телецентру НТКУ, вони обговорювали 3-х кандидатів на посаду голови НТКУ: Ілащука, депутата від БЮТ Андрія Шевченка й екс-заступника голови Нацради Юрія Сторожука.

Однак призначення так і не відбулося. На думку експертів, призначення може затягтися, зазначає видання.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування