КС зайнявся строком Медведька

Середа, 20 лютого 2008, 14:52

Конституційний Суд почав розгляд справи щодо терміну повноважень Генерального прокурора України.

У своєму конституційному поданні Генпрокуратура просила роз'яснити порядок застосування положень, що визначають термін повноважень глави ГПУ, повідомляє Ліга.

Автор подання також хоче зрозуміти, при яких правових підставах парламент може висловити недовіру генпрокуророві і який статус одержує особа після закінчення повноважень

Крім того його цікавить, чи можуть перериватися повноваження генпрокурора.

За інформацією автора клопотання, потреба в офіційному роз'ясненні зумовлена тим, що "Конституція України визначає різний порядок призначення, звільнення посадових осіб у державі, а також умови, терміни проходження ними публічної служби і здійснення повноважень, причому настання і закінчення цих подій обумовлюються різними юридичними фактами".

Засідання КСУ почалося без голови суду Андрія Стрижака і без постійного представника президента України в Конституційному Суді Марини Ставнійчук.

Відповідно до статті 122 Конституції України, ГПУ очолює генеральний прокурор України, що призначається на посаду при згоді Верховної Ради президентом України. Термін повноважень генпрокурора - 5 років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування