У Регіонах вірять, що обійдуть комуністів навесні

Середа, 20 лютого 2008, 15:18

Депутат фракції Партії регіонів, перший заступник голови комітету з закордонних справ Тарас Чорновіл упевнений, що Верховна Рада ратифікує протокол про вступ України у Світову організацію торгівлі в травні-червні.

Про це він сказав "Українським новинам".

Чорновіл зазначив, що зараз у парламенті склалась не найкраща ситуація для ратифікації необхідних для вступу в СОТ документів, але він упевнений, що все буде зроблено вчасно.

"Ми можемо говорити, але, думаю, у травні-червні відбудеться ратифікація", - сказав він.

При цьому Чорновіл зазначив, що вступ у СОТ і необхідні для цього законопроекти неприйнятні тільки для фракції Комуністичної партії, решта парламентських сил готові до ратифікації.

"Вони (КПУ) знову виставлять транспаранти, будуть намагатися блокувати, але ми проголосуємо", - упевнений "регіонал".

Чорновіл також прогнозує, що в парламенті можуть бути проведені слухання перед ратифікацією вступу в СОТ.

При цьому він зазначає, що його впевненість у ратифікації свідчить – розпуску Верховної Ради й проведення позачергових виборів не буде.

Як відомо, Україна домовилася про вступ у СОТ. 5 лютого Генеральна рада СОТ схвалила вступ України в організацію.

Після підписання відповідних документів Україна повинна ратифікувати ухвалене рішення не пізніше ніж 4 липня 2008 року. Після ратифікації Україна набуде членство в СОТ протягом 30 днів.

Участь у СОТ дасть змогу вітчизняним товарам одержати більш вільний доступ на ринки інших країн, а іноземним товарам - на український ринок. СОТ об'єднує понад 150 країн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування