Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За тривалістю життя Україна - передостання в Європі

Четвер, 21 лютого 2008, 07:16

За тривалістю життя Україна нині займає передостаннє місце серед країн Європи, випереджаючи лише Росію.

Про це повідомила директор Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Елла Лібанова у середу під час презентації проекту Концепції Загальнодержавної цільової соціальної програми "Здорова нація".

Міністр у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко повідомив, що цільова програма "Здорова нація" розробляється за ініціативи президента Віктора Ющенка, який у вересні минулого року висловив занепокоєння станом здоров’я нації, інформує УНІАН з посиланням на прес-службу міністерства.

Павленко зазначив, що міністерство разом з Інститутом демографії та соціальних досліджень звернулися до цієї проблематики ще в 2005 році, коли спільно було розроблено і затверджено на державному рівні Стратегію демографічного розвитку.

"Вже тоді ми бачили, що такі показники якості життя українців як тривалість життя, рівень захворюваності тощо – є кричущими для європейської країни. Тому було вирішено розробити стратегію для виправлення ситуації", - сказав міністр.

Голова Національної ради з питань охорони здоров’я при президенті Микола Поліщук повідомив, що здоров’я людини залежить на 20% від генетичних чинників, на 17-20% від стану навколишнього середовища і на 50-53% від здорового способу життя.

При цьому міністр повідомив, що видатні спортсмени тепер не будуть рекламувати алкогольні напої. За словами Павленка, зі спортсменами, які брали участь в подібних рекламних роликах, відбулися переговори, в результаті чого така реклама зникла з екранів телевізорів.

За словами Павленка, програмою передбачатиметься ціла низка конкретних заходів: від пропаганди здорового способу життя до зведення спортивних об’єктів.

Міністр зазначив, що на сьогодні українці лише на 5% забезпечені басейнами, приблизно на 50% – відкритими майданчиками. Тому одним з головних завдань держави є створення умов для ведення здорового способу життя.

Програма розрахована на реалізацію протягом 2009-2013 років. Серед очікуваних результатів – збільшення середньої тривалості життя чоловіків на 2 роки, а жінок – на 1 рік. Також планується зменшити на 15% смертність людей працездатного віку тощо.

Інформації про середню тривалість життя в Україні на сьогодні Мінсім’ї не надало.

Агенція зазначає, що за інформацією ЗМІ, у 2006 році за рівнем тривалості життя Україна посідала 113 місце з середнім показником 66 років. Для жінок в Україні середня тривалість життя це, приблизно, 73,5 року, а для чоловіків - 67 років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:59
Прикордонники дали бій російській ДРГ на Сумщині
09:58
"Я не повторю помилки Луцького". Інтерв’ю з Ксенією Семеновою про те, що чекає на НАУ
09:36
У Держдепі пояснили, чому США не оголошували про постачання ATACMS Україні
09:32
Ціни на нафту зросли на тлі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході
09:30
Європарламент вважає, що Угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури, є постраждалі
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
Усі новини...