Люди Ахметова можуть піти до Балоги?

Четвер, 21 лютого 2008, 09:57

У нову партію, яку створює глава секретаріату президента Віктор Балога, можуть увійти близько 30% депутатів фракції Партії регіонів.

Саме стільки депутатів Партії регіонів так чи інакше пов'язані з Рінатом Ахметовим і підтримали дострокові вибори минулого року, пише газета "Дело".

Видання, з посиланням на звернення, що свідчить, по якій лінії проходить розкол між депутатами-"регіоналами" відзначає, що співвідношення сил, що підтримують Януковича й Ахметова складає 70% на 30%.

Це звернення 179 народних депутатів до екс-глави Ради Олександра Мороза з вимогою провести позачергову сесію парламенту 31 липня 2007 року. На сесії депутати планували дати оцінку діям президента по розпуску парламенту і зупинити механізм дострокових виборів, відзначає видання.

Тоді Партія регіонів не прийшла до єдиної думки щодо того, чи варто їм іти в парламент. Із 179 депутатів, що вимагали провести позачергову сесію, свій підпис поставили лише 125 "регіоналів". 61 депутат найбільшої фракції не підтримали цю ідею.

У списку депутатів-прихильників проведення позачергової сесії не було Ріната Ахметова, Бориса Колеснікова, Раїси Богатирьової.

А також цілої низки депутатів, які мають відношення до бізнес-імперії Ахметова: гендиректора ВАТ "Азовмаш" Олександра Савчука, президента АТ "АРС" Ігоря Гуменюка, генерального секретаря ЗАТ "Футбольний клуб "Шахтар" Юрія Колоцея.

Також не було помічника гендиректора ЗАТ "Люкс" Володимира Мальцева, почесного президента Центрального і Північного ГЗКов (входять у "Метінвест") Олександра Вілкула, директора департаменту безпеки АТ "Систем Кепітал Менеджмент" Володимира Малишева, президента ЗАТ "Футбольний клуб "Шахтар" Сергія Кія і багатьох інших.

Тим самим вони погодилися на дострокові вибори, нагадує видання.

Правда, до 10-12 депутатів Партії регіонів не підписалися за проведення позачергової сесії парламенту в липні минулого року з технічних причин.

Можна говорити, що депутатське крило Ахметова у фракції Партії регіонів складається приблизно з 50 осіб.

На існування внутрішніх протиріч вказала недавня заява члена Партії регіонів Володимира Ландика, близького до Віктора Януковича, який упевнений, що партію починають використовувати для задоволення особистих амбіцій окремі її члени.

Раніше лідер соціалістів Олександр Мороз заявив, що припускає перехід частини "регіоналов" у нову партію, яку створює Балога.

Мороз відзначав, що перебіжчиками стануть саме ті, хто минулого року відмовився брати участь у позачерговій сесії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування