Тимошенко від Ющенка нагадують: щоб ні кроку в сторону

Четвер, 21 лютого 2008, 10:46

Офіційні делегації та представники України під час участі у заходах міжнародного характеру керуються письмовими директивами, нагадує заступник глави секретаріату президента Олександр Чалий.

Директиви на переговори, що стосуються особливо важливих питань двостороннього та багатостороннього співробітництва, а також укладення міжнародних договорів від імені України, затверджуються президентом, цитує його слова прес-служба глави держави.

Посадові особи та органи виконавчої влади з питань, пов'язаних із реалізацією державної політики України у сфері зовнішніх відносин, інформують президента про зміст своїх службових контактів з посадовими особами та органами виконавчої влади іноземних держав, офіційними особами та органами міжнародних організацій протягом десяти днів після проведення таких контактів, а в разі одержання особливо важливої інформації – невідкладно.

Персональна відповідальність за неухильне виконання директив покладається на керівників офіційних делегацій, наголосив Чалий.

Такий порядок підготовки і затвердження директив збігається з міжнародною практикою, поширеною в провідних країнах світу. Відповідні директиви прем'єр-міністру Юлії Тимошенко були затверджені 19 лютого 2008 року.

Як відомо, у середу-четвер Тимошенко перебуває з офіційним візитом у Москві. За інформацією джерел, у четвер Тимошенко має намір провести зустріч з головою правління "Газпрому" Олексієм Міллером. Офіційно така зустріч не планувалася.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування