Симоненко зациклився і вимагає від Яценюка референдум

Четвер, 21 лютого 2008, 12:21

Фракція Компартії наполягає на першочерговому вирішенні резонансних питань для розблокування роботи Верховної Ради.

Про це заявив лідер фракції Петро Симоненко в четвер на зустрічі з головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком.

Перед цим Яценюк запропонував Компартії, як і Партії регіонів, відкласти в часі розгляд резонансних питань і зосередитись на соціальних рішеннях.

На це комуністи висловили низку пропозицій стосовно питань НАТО, затвердження статусу ОУН-УПА і кримінальної відповідальності за заперечення голодомору.

Водночас, після того, на їхнє переконання, мають бути прийняті закон про внутрішню та зовнішню політику, розглянуті питання мораторію на землю і пропозиції уряду стосовно економічного обґрунтування вступу України до СОТ.

У свою чергу Яценюк сказав, що всі ці рішення повинні відбуватися в умовах розблокованої сесійної зали.

"Ми можемо зараз посипати голову попелом, розказувати, що треба зробити, але якщо не зайти в зал, то ніхто волевиявлення не зможе здійснити, і процеси будуть йти самі по собі", - сказав Яценюк.

Він наголосив, що таким чином Верховна Рада сама руйнує себе як законодавчий орган, "обрізаючи йому крила".

"Тому, Петро Миколайовичу, треба йти працювати. Давайте людей, які у вас є пропозиції по угоді (політична угода для розблокування роботи ВР). Зробите застереження. Але пішли в зал", - сказав Яценюк.

"Арсенію Петровичу, я думаю, що ми повинні одне прийняти рішення, що припустимо, в травні ВР приймає рішення провести всеукраїнський референдум з питання щодо НАТО. Давайте його сформулюємо, і все. Тоді у нас справді буде компроміс", - відповів Симоненко.

"Ми не можемо знайти тут рішення. Давайте тоді, хай виборці дадуть відповідь", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування