Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комуністи стали до Яценюка в позу: ніяких весіль не буде

Четвер, 21 лютого 2008, 13:29

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк закликає фракцію Компартії розблокувати роботу парламенту, інакше Верховна Рада не зможе ухвалити жодного рішення.

"Усі пропозиції, які висловили і ви, можуть реалізуватися лише в одному випадку, якщо починає працювати парламент", - сказав Яценюк під час зустрічі з фракцією Компартії.

"Щось реалізується, щось не реалізується, до чогось дійдемо, але виключно через законодавчий орган", - додав він.

Голова Верховної Ради зауважив, що "зараз ви можете голову попелом посипати, я можу посипати, розказувати, що треба зробити, але якщо не зайти в зал, то ніхто волевиявлення не зможе здійснити, і процеси будуть йти самі по собі".

"Ми, таким чином, ніхто нам не помагає, самі обрізаємо крила законодавчому органу. І залишаємо виключно виконавчу гілку влади і залишаємо інші гілки влади, які йдуть у самостійне плавання", - сказав Яценюк.

"Якщо такий варіант влаштовує, будь ласка, це і є відповідь на те, чи цікавий нам парламент особисто, чи ні. Треба йти працювати. Давайте людей, які у вас є пропозиції до угоди, пішли, зробите застереження. Пішли в зал", - додав він.

У відповідь на це лідер Компартії Петро Симоненко наголосив, що може запропонувати лише один варіант – "він буде найкомпроміснішим" - ухвалення рішення про проведення референдуму по НАТО.

"Я думаю, що так роблять справжні демократи. А хто боїться демократії, той і боїться проведення референдуму", - додав Симоненко.

Після цього лідер КПУ дав слово іншому члену Компартії Леоніду Грачу, який сказав наступне: "Я коли йшов на зустріч, думав, а раптом проблиск якийсь буде".

У цей час Яценюк, очевидно, відреагував виразом обличчя, на що депутат заявив: "Не треба кривитися, Арсенію Петровичу, ведіть себе більш достойно".

"Але цього проблиску, на жаль, не сталося. Мені б хотілося охарактеризувати вашу поведінку анекдотом", - продовжив він.

"Дружили два товариші. Якийсь час не бачилися, зустрілися, один і каже, що вирішив одружитися. - Ти ж казав, що ми довго будемо холостякувати. Ти чого вирішив одружитися, з любові чи за розрахунком? - Учора зустрів її батька, він каже - по-любому одружуйся", - розповів Грач, додавши: "Але так, Арсенію Петровичу, не піде".

"Чому ви нам диктуєте умови? Це ж не ми напросилися на зустріч, це ви напросилися. Ідіть до Ющенка, поки не ухвалимо рішення про референдум, ніяких весіль не буде", - заявив депутат.

"А ви нам кажете, що ми маємо домовлятися. Ми нікому нічого не винні, це ви маєте домовлятися з нами і з народом", - додав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування