Ющенко попросить СНД "бути разом з Україною"

Четвер, 21 лютого 2008, 14:26

Глави держав-учасниць СНД на зустрічі в Москві обговорять питання реформування Співдружності незалежних держав.

Про це сказав у інтерв’ю журналістам заступник глави секретаріату президента України Олександр Чалий, інформує УНІАН.

За словами Чалого, неформальна зустріч лідерів країн-членів СНД запланована на п’ятницю, 22 лютого. Вона проходитиме у закритому режимі і триватиме півтори години.

Порядок денний зустрічі є вільним, сказав Чалий. Водночас вже відомо, що президент Росії Володимир Путін виступить із промовою щодо характеристики розвитку СНД.

Також планується виступ виконавчого секретаря СНД Сергія Лєбєдєва з інформацією про план реалізації нової концепції реформування СНД.

За словами Чалого, Ющенко планує на зустрічі порушити питання підвищення ефективності економічного співробітництва в рамках СНД, а також висловиться за те, щоб угода про вільну торгівлю в рамках СНД працювала без вилучень і обмежень на принципах і за нормами Світової організації торгівлі.

Також український президент порушуватиме питання щодо посилення співпраці в галузі енергетики, у тому числі розбудови існуючих та створення нових транспортних коридорів; про нові підходи до тарифної політики на транспортування енергоносіїв.

Чалий зауважив, що особлива увага у виступі президента України приділятиметься і соціальним питанням, таким як пенсійне забезпечення, трудова міграція тощо.

Ющенко також має намір закликати всіх лідерів СНД "бути разом з Україною" в час відзначення 75-х роковин Голодомору, а також звернеться з пропозицією ухвалити єдиний документ СНД з цього питання, сказав Чалий.

Крім того, відповідаючи на запитання журналістів, Чалий зауважив, що інформація про те, що Ющенко разом з прем’єр-міністром Юлією Тимошенко нібито планує зустрітись з головою "Газпрому" Олексієм Міллером, не відповідає дійсності. "Таких планів немає", - сказав Чалий.

Як відомо, Ющенко в четвер відбув із 2-денним візитом до Москви. Крім участі у зустрічі голів держав-учасниць СНД 22 лютого, президент планує провести низку двосторонніх зустрічей із президентами цих держав, а також зустрітися з Патріархом Московським і всієї Русі Алексієм ІІ.

Крім того, на четвер заплановано інтерв'ю Ющенка російським ЗМІ – газеті "Время новостей", телеканалу "Russia Today" та інформаційній агенції "РИА "Новости", повідомляє прес-служба президента.

УНІАН,

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...