Тимошенко здійснила "перший прорив"

Четвер, 21 лютого 2008, 16:58

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко користується найбільшою довірою українців серед усіх політиків країни.

Про це свідчить опитування, проведене Центром соціальних досліджень "Софія", результати якого оприлюднені в четвер на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна".

У п'ятірку політиків, яким українці довіряють більше інших, увійшли, за результатами опитування, Тимошенко, президент Віктор Ющенко, спікер парламенту Арсеній Яценюк, лідер блоку свого імені Володимир Литвин і лідер Партії регіонів Віктор Янукович.

Цілком або "в основному" довіряють Тимошенко 48,1% опитаних, Ющенку - 38,7%, Яценюку - 38,6%, Литвину - 37,2%, Януковичу - 37,1%. Серед зазначених політиків найкраще співвідношення симпатиків і антипатиків у прем'єр-міністра.

Говорячи про тенденції рейтингу БЮТ і самої Тимошенко, директор Центра прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, який був присутнім на прес-конференції, підкреслив, що це "перший прорив Тимошенко" і він викликаний, зокрема, виплатою заощаджень вкладникам "Ощадбанку" СРСР.

Ще однією тенденцією в зміні рейтингів політолог назвав падіння рейтингу Партії регіонів, що пов'язаний, на його думку, із блокуванням "регіоналами" роботи парламенту.

Говорячи про рейтинг глави держави, Фесенко підкреслив, що він істотно не змінився останнім часом. Разом з тим, як відзначив політолог, "президентський рейтинг Тимошенко нижче, ніж рейтинг БЮТ, а в Ющенка - навпаки".

Опитування проводилося Центром "Софія" з 6 по 13 лютого 2008 року Опитані 2020 респондентів методом інтерв'ю "віч-на-віч" за місцем проживання опитаних.

Опитування проводилося у всіх областях України, Криму, Києві і Севастополі. Статистична похибка вибірки не перевищує 2,2%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...