Ющенко обростає дорадчими органами

Четвер, 21 лютого 2008, 17:48

Президент Віктор Ющенко підписав указ про створення Національної ради з питань взаємодії органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Відповідний указ оприлюднено на сайті глави держави. Згідно з текстом документу, рада є дорадчим органом при президенті.

Основними завданнями Національної ради є розгляд, обговорення та вироблення узгодженої позиції з питань загальнодержавного та регіонального значення.

Серед таких стратегія вдосконалення державного будівництва в Україні, реалізація державної регіональної політики із забезпечення розвитку регіонів, здійснення кадрової політики та кадрової роботи.

Крім того, вироблятиметься позиція з основних напрямів внутрішньої політики України щодо залучення інвестицій для розвитку регіонів, реалізації пріоритетів збалансованого соціально-економічного розвитку регіонів та держави в цілому.

Обговорюватимуться питання розвитку ресурсного, економічного і науково-технічного потенціалу на загальнодержавному та регіональному рівнях, проектів актів законодавства, загальнодержавних програм економічного, соціального, науково-технічного, культурного розвитку регіонів України.

Також обговорюватимуть інші питання, що мають важливе значення для вирішення суспільно-політичних та соціально-економічних проблем регіонів та держави в цілому.

Національну раду очолює президент. Главі секретаріату президента доручено подати у місячний строк проект положення про Нацраду з питань взаємодії органів державної влади та органів місцевого самоврядування і пропозиції щодо її персонального складу.

Водночас указом доручається ліквідувати Національну раду з питань державного управління та місцевого самоврядування і Раду міських голів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування