Росія не пускає до себе тих, хто стежить за правами людей

Четвер, 21 лютого 2008, 18:47
Росія не видала в'їздну візу главі провідної міжнародної правозахисної організації "Human Rights Watch" Кеннету Роуту через помилкові відомості щодо мети візиту.

Про це заявив офіційний представник МЗС РФ, повідомляє Ліга

"На початку року Роут і ще два співробітники "Human Rights Watch" Денбер і Картнер звернулися в Генконсульство Росії в Нью-Йорку за оформленням туристичних віз. Однак як мету свого візиту вони вказали участь у зустрічах зі співробітниками неурядових організацій і журналістами", - заявив представник МЗС.

Таким чином, за словами співрозмовника, Роут порушив закон "Про порядок виїзду з Російської Федерації і в'їзду в Російську Федерацію", свідомо вказавши помилкові відомості про мету свого перебування.

За словами представника МЗС, 14 лютого 2008 року зазначені громадяни США повторно звернулися в Генконсульство Росії в Нью-Йорку з проханням оформити їм ділові візи за клопотаннями Мінсільгоспа Росії, у яких вони були представлені як менеджери фірми "Маккинзи Компанії".

"Але з представлених ними візових анкет випливало, що ціль їхнього візиту - зустрічі з членами уряду РФ, дипломатичним корпусом і журналістами. Після вивчення документів було прийнято рішення утриматися від видачі віз на аналогічній зазначеній вище підставі - повідомлення свідомо помилкових відомостей про мету свого перебування в Російській Федерації", - сказав він.

Представник МЗС Росії відзначив, що в'їзд Роуту, Денбер і Картнер у Росію не закритий і у "випадку подання ними в російську консульську закордонну установу документів, що підтверджують реальну мету їхньої поїздки, візи зазначеним громадянам США будуть оформлені на загальних підставах".

Як відомо, раніше РФ не видала в’їздну візу главі "Human Rights Watch" Роуту, що мав представити в Москві доповідь "Росія: бюрократія душить незалежне громадянське суспільство".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування