Тимошенко дізналася про новий борг і вже запланувала вбивство

Четвер, 21 лютого 2008, 19:14

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що президент Росії Володимир Путін у ході зустрічі з нею в Москві підтримав необхідність відмовитися від газових посередників між двома країнами.

Про це Тимошенко заявила в інтерв'ю журналістам у четвер ввечері в Києві після прибуття з Москви, повідомляє кореспондент каналу "1+1".

За її словами, під час п'ятигодинного спілкування з представниками "Газпрому" вона з'ясувала, що стан справ в газовій сфері ще гірший, ніж вона уявляла.

Тимошенко повідомила журналістам, що за 2007 рік Україна винна Росії не лише гроші, але й газ. Тому мусить повернути понад мільярд доларів та чотири мільярди кубічних метрів газу.

Прем’єр пообіцяла погасити грошовий борг за кілька днів. До того ж платитимуть за старими цінами – 130 доларів за тисячу кубів азійського газу, за російський – дорожче.

Тимошенко також заявила, що сторони досягли згоди в питанні ліквідації посередників.

"Ми врегулюємо в найближчий тиждень всі угоди і вже приберемо навіть в першому кварталі цього року одного з посередників "УкрГазЕнерго. Це буде прибрано і ми зробимо так, що НАК "Нафтогаз" зможе отримувати газ з-за меж України вже практично сам і зможе реалізувати цей газ на внутрішньому ринку", - сказала вона.

Наступним кроком Тимошенко назвала виключення зі схеми постачання і "РосУкрЕнерго".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...