Янукович бачить два кардинальні виходи у Раді

П'ятниця, 22 лютого 2008, 07:49

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович вважає, що парламентська більшість із перевагою в один голос у Верховній Раді працювати не здатна, і виходом із наявної ситуації є або переформатування коаліції, або нові дострокові вибори.

Про це він заявив у інтерв’ю "Бі-Бі-Сі", назвавши коаліцію у 227 голосів "крихкою".

"Ми сьогодні впевнені, що така коаліція у Верховній Раді працювати не здатна. Вона не здатна ухвалювати закони. Ще якийсь час за цим усім можна буде спостерігати, але я впевнений, що ми повернемось до цих висновків. Тоді виникне питання: що робити далі", - сказав Янукович.

"Є два напрямки – чи переформатування коаліції, чи нові дострокові вибори", - вважає він, і додає від себе: "Я людина компромісна. Я завжди шукав і буду шукати можливостей досягати порозуміння".

На прохання прокоментувати припущення, що в разі появи нової коаліції Янукович може погодитися на посаду голови Верховної Ради, поступившись кріслом прем’єр-міністра, лідер Партії регіонів відповів: "Мене не цікавлять посади".

"Як це сприймуть мої колеги по партії, як сприймуть партнери у парламенті – так і буде. Я знайду можливості свої власні амбіції стримувати у таких випадках і це не буде проблемою для прийняття рішень. Але якщо станеться так, що не буде іншого виходу, безумовно, ми підемо на вибори і ми впевнені, що наші виборці нас підтримають. Ще більше ніж на минулих виборах", - сказав він.

"Як би не хотіла так звана демократична коаліція визнавати свою неспроможність працювати у такому форматі... без Партії регіонів їм не вдасться ухвалити жодного серйозного рішення. Що б вони не хотіли – вони прийдуть і вимушені будуть рахуватися із нашою точкою зору, із нашою позицією з будь-якого питання!", - упевнений Янукович.

Водночас, коментуючи припущення, які звучали у ЗМІ щодо того, що близько 30% членів Партії регіонів, які входять у "групу Ахметова", можуть приєднатися до нової партії голови секретаріату президента Віктора Балоги, що "може мати назву чи "Велика Україна", чи "Схід і Захід разом!", Янукович розсміявся:

"Ми вже це проходили у 2005 році. Після президентських виборів був значний відтік членів партії із Партії регіонів. Тоді ми перехрестилися, двері відчинили і сказали – ідіть, будь ласка. Після цього у нас був значний прихід до партії принципових політиків..."

"І сьогодні, коли почалися розмови, що хтось кудись піде, чи не піде... Я лише один раз зібрав фракцію з цього приводу і дуже жорстко виступив і сказав, що двері відкриті для кожного. Але якщо у вас є таке бажання, вийдіть на трибуну і скажіть, з чим ви не згодні – з програмою партії.. чи з... (кореспондент: з керівництвом?) Так, із керівництвом – вийдіть і скажіть. Таких на сьогоднішній день не знайшлося", - сказав Янукович.

"Що стосується Ахметова Ріната Леонідовича. Він неодноразово і його прес-служба заявляли про його позицію і ставлення до партії. Він посміхається, коли читає якісь повідомлення у засобах масової інформації. Його позиція завжди була зрозумілою, принаймні, для мене особисто і для партії", - додав лідер "регіоналів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News