Тимошенко натякає, що її затія не знизить ціну на газ

П'ятниця, 22 лютого 2008, 08:22

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що відмова від посередників при поставках газу до України не вплине на існуючу цінову політику.

Про це вона повідомила в четвер після повернення до Києва з Москви, де вона перебувала з робочим візитом, повідомляє УНІАН.

"Ми проводитимемо ці переговори (про поставки газу до України) так, щоб Україна без зупинки просувалася до прозорості в газовій сфері – всі ініціативи, які задекларували двоє президентів, плюс те, що допрацьовуватиме уряд – все це робитиме газовий ринок чесним, прозорим, не корумпованим. Усі люди – посадовці, державні діячі, які представляють Україну, сьогодні працюють над цим", - сказала Тимошенко.

"Україні і Росії у області постачання газу ніяких посередників не потрібно, і уряд буде дуже чітко стояти на цих позиціях. НАК "Нафтогаз України" – це могутня компанія, яка може забезпечувати імпорт контрактами і дистрибуцію на внутрішньому ринку. Ця компанія здатна виконати ці функції", - додала вона.

Глава українського уряду підкреслила, що відмова від посередницьких структур і вихід на прямі контракти є першочерговим завданням уряду.

Прем’єр-міністр у черговий раз підкреслила, що позиція українського уряду в цьому питанні є послідовною.

"Це є нашим першим завданням, і на сьогоднішній день це не знищує ту цінову політику, яку ми зараз маємо", - підкреслила вона.

Як відомо, у четвер Тимошенко заявила, що НАК "Нафтогаз України" в першому кварталі 2008 року імпортуватиме газ безпосередньо у російських постачальників. Раніше вона не раз заявляла про намір відмовитися від посередників при постачаннях газу до України.

Компанія RosUkrEnergo AG (Швейцарія, 50% належить "Газпрому", інші 50% - українським бізнесменам) з квітня 2006 року є основним постачальником газу до України, реалізовуючи його українським споживачам через СП ЗАТ "УкрГазЕнерго".

У 2008 році до України поставляється газ за ціною 179,5 дол. за тисячу кубометрів проти 130 дол. в 2007 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News