Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович має "чутливі" теми, але просить хоч одне

П'ятниця, 22 лютого 2008, 09:47

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович наполягає, що саме вирішення питання про НАТО дасть можливість розблокувати роботу парламенту.

Про це він сказав в інтерв’ю "Бі-Бі-Сі", відповідаючи на запитання, чи увесь пакет пропозицій, озвучений Партією регіонів у четвер, має бути схвалений парламентом у комплексі для розблокування його роботи, чи можливі поступки з боку опозиції.

Янукович наголосив, що саме "кулуарне", без розгляду в парламенті та уряді, підписання керівниками України листа до НАТО щодо приєднання до ПДЧ стало головною причиною блокування роботи парламенту, а відтак анулювання відповідних підписів є умовою розблокування Верховної Ради.

"Ми запропонували вихід: перше – це ухвалення постанови, яка унеможливлює будь-які дії влади щодо вступу до НАТО без проведення всеукраїнського референдуму", - зазначив лідер Партії регіонів.

"І друге – ми запропонували на початок роботи парламенту дуже чутливі теми, ухвалення законів, постанов з питань, які турбують суспільство. Це, наприклад, підвищення цін. Як захистити сьогодні людей, перш за все найбідніші верстви населення. Бо влада сьогодні однією рукою дає гроші – наприклад, виплачує гроші Ощадбанку, а іншою рукою – підвищує ціни на усі споживчі товари", - додав він.

Янукович зазначив, що "влада сьогодні набагато більше викидає на споживчий ринок коштів, ніж виробляє – і від цього страждає економіка".

"Іще одне питання, яке ми пропонуємо ухвалити – це відміна закону про тендерні закупівлі. Це також закон про скасування депутатської недоторканості. Скільки можна навколо цього ходити? Ці питання також будуть виноситися на розгляд "круглого столу", який ми запропонували провести у понеділок, 25 лютого", - сказав Янукович.

Як відомо, у четвер, 21 лютого, фракція Партії регіонів провела зустріч з головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком, на якій запропонувала для розблокування роботи парламенту ухвалити не лише постанову про проведення референдуму з питання НАТО, а цілий пакет пропозицій, які стосуються соціальної та гуманітарної політики.

Переговори парламентських сил буде продовжено у понеділок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування