Тимошенко відмінила 10 постанов Януковича, від яких пахне корупцією

П'ятниця, 22 лютого 2008, 10:55

За результатами антикорупційної експертизи, проведеної Мінюстом, урядом Тимошенко скасовано 10 актів Кабінету Міністрів Віктора Януковича.

Таке рішення ухвалено в результаті експертизи урядових актів, виданих у період з 4 серпня 2006 року по 18 грудня 2007 року.

Предметом експертизи було виявлення можливих корупційних схем та зловживань під час витрачання бюджетних коштів, відчуження державного майна тощо.

Як повідомив міністр юстиції Микола Оніщук зокрема були скасовані розпорядження від 19 вересня 2007 року "Про погодження пропозиції щодо створення Музею виноробства "Магарач", низки розпоряджень за липень-червень 2007 року, що стосуються передачі будівель, споруд та іншого майна, розташованого на території урочища "Межигір'я", постанови від 2 жовтня 2007 року "Про затвердження Статуту державного підприємства "Авіаційний науково-технічний комплекс ім.Антонова" тощо.

Крім того, за результатами експертизи внесено зміни до чотирьох урядових актів.

Зокрема, постанови від 9 жовтня 2006 року "Питання попередньої оплати товарів, робіт, послуг, що закуповуються за бюджетні кошти", постанови від 6 червня 2007 року, якою затверджено порядок відчуження об‘єктів державної власності, розпорядження від 19 листопада "Про виділення додаткових коштів для проведення першочергових робіт з ліквідації наслідків аварії, що сталася 18 листопада 2007 року на орендному підприємстві "Шахта імені О.Ф.Засядька" та до регламенту Кабінету Міністрів, затвердженого постановою від 18 липня 2007 року.

На сьогодні, повідомив Міністр юстиції, готуються проекти щодо скасування ще 6 актів, визнання такими, що втратили чинність 4 актів, а також внесення змін до 18 актів.

Ще 12 актів, які містили ознаки корупційних зловживань, на момент експертизи втратили чинність, оскільки були пов‘язані з бюджетним чи календарним роком. Крім того, повідомив Міністр юстиції, 11 актів, прийнятих попереднім урядом з порушенням законодавства, були актами разової дії і на момент експертизи виявилися виконаними.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News