Янукович відповів за "Межигір’я" і хоче продати дачі

П'ятниця, 22 лютого 2008, 11:02

Лідер фракції Партії регіонів, екс-прем'єр-міністр Віктор Янукович намагається викупити будівлю комплексу "Межигір’я", в якій проживає, однак не може узгодити з його власником ціну.

Про це він заявив у інтерв’ю "Бі-Бі-Сі", наголосивши, що цілком законно живе в цій будівлі, орендуючи її у компанії, яка приватизувала комплекс "Межигір’я".

"На території цього об’єкту є невеличка ділянка землі, близько півтора гектара. На якій знаходиться будинок площею близько 250 квадратних метрів, не більше. У цьому будинку я живу з 2006 року, з того часу, як президент (Віктор) Ющенко підписав відповідний указ", - сказав Янукович на прохання внести ясність щодо його стосунку до цієї будівлі.

"Коли будинок був виділений мені указом, я разом із Державним управлінням справами відремонтував його, щоб там можна було жити. Я вкладав туди свої гроші", - додав він.

"Після того, як у 2007 році "Межигір’я" було приватизоване структурою... я не пам’ятаю її назви, я з цією компанією уклав угоду про оренду", - зазначив екс-прем’єр.

Янукович розповів, що намагався викупити будівлю, що колись була державною дачею і перебувала у власності державних установ.

"Спочатку я вів мову про те, щоб мені дали можливість викупити. Мені назвали ціну, з якою я, умовно кажучи, був не згоден. Вони пообіцяли мені зробити незалежний аудит, я запропонував їм свого адвоката, але досі мені результати цього аудиту не надали", - сказав він.

"І я поки що живу. Мене це не зовсім влаштовує. Як і розмови навколо цього, як і вартість оренди – я сплачую 11 тисяч гривень щомісяця. Але сталося так, що на цій території я живу із 1999 чи 2000-го року, тут вже мій онук виростав. Я цілком законно займаю цей будинок", - наголосив лідер фракції.

За його словами, "ця територія була нікому не потрібна".

"На неї витрачалися великі державні кошти – на утримання, на охорону. Це було не по-господарськи. Моє ставлення до таких питань – треба в них визначитися. Залишити невелику частину державних резиденцій, а всі інші дачі – їх не повинно бути. Їх треба продати, приватизувати. Це буде по-господарськи", - вважає Янукович.

Як повідомляла "Українська правда", комплекс "Межигір’я" у Вишгородському районі, який раніше був державною дачею і перебував у власності почергово Кабінету міністрів та Держуправління справами, а згодом передавався низці установ, уже не належить до державної власності.

За даними "УП", нерухомість на території "Межигір’я", включно з будинком, де живе Янукович, була передана "Надрами України" ТОВ "Медінвесттрейд" в обмін на дві великі будівлі у центрі Києва, які, у свою чергу, розпорядженням Кабміну від 26 вересня 2007 року були передані Державному управлінню справами.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування